Alexandru Rafila, anunț despre vaccinul anti-COVID: „Cu siguranţă, România va avea vaccin”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunțat, în cadrul unei emisiuni Mediafax, că România este unul din statele în care o să se realizeze studii clinice în vederea unor vaccinuri dezvoltate de companii mari.

„Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul, îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană, sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil”, a precizat Alexandru Rafila.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Acesta a subliniat că rămâne de văzut dacă din punct de vedere al capacităţii de producţie, vaccinul va fi la fel de accesibil.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Din fericire, noi facem parte din Uniunea Europeană, care încearcă să securizeze vaccinul, în cazul în care va fi disponibil, printr-un fel de rezervare şi prin sprijinirea celor care cercetează aceste produse. Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an, pentru că nu e vorba de produsul în sine, ci de capacitatea de a-l fabrica, de a-l condiţiona, de a-l distribui şi lucrurile astea necesită timp. Dar, cu siguranţă, şi România va avea vaccin”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

Totodată, Alexandru Rafila a afirmat că până la finalul săptămânii, cele 6.000 de doze de Remdesivir, alocate de Uniunea Europeană, vor ajunge în România şi vor beneficia de el 1200 de pacienţi aflaţi la terapie intensivă.

România a primit de la UE a doua tranşă de Remdesivir, după Spania, din cauză că avem din ce în ce mai multe cazuri de infectaţi cu noul coronavirus.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419