Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Putem pune cruce pentru următorii 2-3 ani demarării proiectului de la Roșia Montană”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul democrat-liberal Alexandru Pereș a declarat vineri, într-o conferință de presă, că în urma verdictului de respingere a proiectului de Lege pentru Roșia Montană, dat de Comisia parlamentară specială, exploatarea minieră nu va demara în următorii ani. În opinia sa decizia era previzibilă iar premierul Ponta a întocmit în așa fel proiectul de lege încât în cazul unui eșec să nu fie Guvernul tras la răspundere.

Din punctul meu de vedere putem pune cruce pe următorii 2-3 ani, poate și mai mult, la o investiție revoluționară în minerit, mai ales în județul Alba. Eșecul acestui demers guvernamental, care din capul locului era prevăzut odată cu apariția propunerii de lege semnate de Victor Viorel Ponta în care cred că intenționat au fost inserate câteva articole neconstituționale cu privire la demararea proiectului de minerit auro-argentifer de la Roșia Montană. Atunci Partidul Democrat-Liberal a tras un semnal de alarmă și a și solicitat primului ministru retragerea acestui proiect de lege și angajarea răspunderii guvernamentale, mai ales că la ultimele negocieri, acea creștere a participațiunii statului la 25% și inclusiv a redevenței de la 4 la 6% erau deja antamate în discuțiile pe care conducerea RMGC le-a avut cu Guvernul Boc la începutul anului 2012. (…) Probabil că Guvernul fiind amenințat cu procese din partea acestei companii, suma despăgubirilor fiind consistentă, guvernanții au decis ca responsabilitatea să le revină parlamentarilor. Aici se vede cinstea și corectitudinea procurorului plagiator Victor Viorel Ponta care a lăsat în seama Parlamentului o decizie care să-l scape pe el de responsabilitate”, a declarat Pereș.

Senatorul PDL este convins că Parlamentul va decide că proiectul minier de la Roșia Montană nu poate demara, în ciuda optimismului pe care îl afișează atât reprezentanții companiei cât și parlamentarii USL din județ, însă în acest caz vina va fi trecută în sarcina statului însă Guvernul nu va fi tras la răspundere în cazul unui proces.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea