Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereş: Ponta relansează agricultura românească cu bâte şi gaze lacrimogene

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La mai bine de douăzeci de ani de la mineriadele din Bucureşti, Guvernul Ponta reînvie o pagină neagră a istoriei recente, băgând, de data aceasta, pumnul în gura fermierilor disperaţi. Prezenţi la un protest paşnic faţă de măsurile Guvernului care a adus agricultura românească în pragul colapsului, fermierii români au avut parte de încă o păcăleală amară marca Ponta: Guvernul Ponta a ales să le răspundă manifestanţilor paşnici cu violenţă! În loc de dialog, manifestanţii au primit bâte şi gaze lacrimogene! În loc de dialog, oamenii au fost călcaţi în picioare şi au primit nasuri sparte şi coaste învineţite. Raţiunea a fost înlocuită, încă o dată, cu ura şi bâta, măsuri atât de dragi partidului domnului Ponta, care nu s-a sfiit să le folosească de câte ori a fost la guvernare, din 1990 încoace.
Programul politic al USL, prezentat cu pompă în faţa naţiunii, insistă pe faptul că TVA pentru produsele agricole şi alimentare va fi redus la 9% iar subvenţia UE va creşte la 170 de euro la hectar. Toate sunt însă vorbe goale, la fel ca şi ajutorul pentru secetă, care nu ajunge nici măcar pentru motorina consumată de un utilaj la hectar.
Nu ne mai miră însă nimic, pentru că ne-am obişnuit deja cu Guvernul Ponta, care a promis românilor miere şi după şase luni de guvernare le-a oferit doar fiere! Lipsa de responsabilitate, cinismul şi aroganţa lui Ponta şi a guvernului său sunt acum cunoscute de toată lumea. Dovadă este reacţia de ieri a ministrului pentru Dialog Social, Liviu Pop, care, întrebat de reporterii TV de ce au venit în Piaţa Victoriei fermierii români, a răspuns dezarmant… şi semnificativ: ” Nu ştiu pentru ce au ieşit ei în stradă. Pe mine nu m-a contactat nimeni”. Fără comentarii!
Alexandru PEREŞ,
senator PDL de Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea