Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș, PDL Alba: ”Lipsa de luciditate duce la discriminare!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Victor-Viorel Ponta a anunţat, miercuri, 29 ianuarie 2014, că introducerea accizei la motorină ar putea fi amânată, din nou, cu trei luni. Pare-se că domnul Ponta, ale cărui proiecte de lege au fost, în ultimul timp şi pe bună dreptate, sesizate în nenumărate rânduri la Curtea Constituţională, se joacă, din nou, cu proiecte neconstituţionale!

Nu pot să nu mă întreb de ce această discriminare: benzina va fi supra-accizată, pe când motorina – nu! Cum şi de ce a fost făcută această diferenţiere între cetățenii care deţin autovehicule cu motor pe bezină şi cei care deţin maşini cu motor pe motorină?

Un lucru este cert: creşterea preţului la combustibil, chiar și numai la benzină, va afecta, oricum, întreaga populaţie! Astfel, nu vom plăti mai mult doar pentru bezină, ci vor creşte şi preţurile la alimente şi transport, astfel că vor fi afectate atât companiile, cât şi populaţia. Iată cum o scumpire nu vine niciodată singură, iar  Guvernul Ponta „are grijă” de populaţie, aşa cum a promis! O „palmă” în fiecare trimestru al anului. Și când te gândești că anul abia a început…

Guvernanţii care au gândit Bugetul de stat pe anul 2014 şi care au negociat cu FMI, în frunte cu domnul Ponta, nu s-au gândit nicio secundă la efectele pe care acciza suplimentară la combustibil le va avea asupra populaţiei, care trebuie să ducă în spate toate birurile şi greşelile stupide ale Guvernului Ponta! Mai mult, nu au fost luate în calcul disfuncţionalităţile pe care le va crea introducerea accizei suplimentare la benzină, în timp ce preţul motorinei va stagna, şi nici faptul că vorbim despre o ştirbire a egalităţii de şanse!

Nu este exclus să vorbim despre o sesizare pe care PDL o va face Curţii Constituţionale, pe tema neconstituţionalităţii introducerii accizei la benzină! Iar rezultatul deciziei va fi din nou în defavoarea „Guvernului – eșec”.

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea