Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alexandru Pereș: ”Nu am fost lăsat să vorbesc cu minerii blocați în subteran la Roșia Montană”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Senatorul Alexandru Pereș a declarat vineri, în conferință de presă, că în timpul protestului minerilor de la Roșia Montană nu a reușit să vorbească decât cu persoanele aflate afară și că nu a fost lăsat să intre în subteran deoarece protestatarii nu doreau să discute decât cu politicienii de la Putere.

Stăteau la intrare și mineri și lideri de sindicat. Acolo nu se putea intra oricând. Probabil se intra de două ori pe zi, intrau cei care duceau apă și mâncare, medicii și cei de la Putere. Am vorbit cu minerii care erau afară. Nu am intrat în mină pentru că efectiv nu am fost invitat (…) Am vrut să intru și mi s-a spus să mai aștept”, a spus Pereș.

Senatorul democrat-liberal consideră că protestul a fost unul spontan deoarece lumea din zonă este disperată: ”Din discuțiile pe care le-am avut cu ei am văzut că lumea este disperată și speră multe de la exploatarea aceasta minieră. O parte din lumea de acolo! Că există și opozanți, este normal!”.

Alexandru Pereș a mai declarat că proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană este făcut prost, astfel încât să cadă în Parlament: ”Proiectul de lege este făcut prost, ca să cadă în Parlament. Vina va fi a Parlamentului și nu a Guvernului care a promulgat proiectul. Nu era nevoie de un proiect de lege, trebuia făcut un angajament ferm al Guvernului pe un contract cu o societate comercială”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză Elevul sergent Flavius Taflan (clasa a XI-a) a reușit să fie din nou în topul Olimpiadei de Limba Franceză, faza județeană, unde a obținut Premiul I și calificarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea