Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: Astăzi, termen limită de înscriere pentru democrat-liberalii care vor să candideze la parlamentare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul PDL Alexandru Pereș a anunțat astăzi, în conferința de presă, că la ora 17.00 expiră termenul până la care democrat-liberalii care vor să devină senatori sau deputați de Alba trebuie să-și depună candidaturile la conducerea organizației județene.

Până în acest moment și-au anunțat intenția de a candida 18 membrii de partid între care sunt atât persoane care au dorit să candideze și la alegerile din 2008, dar și ”surprize, colegi noi din punctul de vedere al candidaturii”, după cum a precizat Pereș.

Acesta a explicat că după analizarea candidaturilor se va face un sondaj și se vor nominaliza 5 persoane pentru funcțiile de deputați și 2 pentru cele de senatori iar propunerile vor fi trimise la conducerea centrală a partidului unde vor fi analizate de Comisia de integritate, ”pentru a elimina orice surprize ar putea să apară în campania electorală privind trecutul acestora”.

Nominalizările vor fi făcute până la sfârșitul acestei luni. Senatorul PDL de Alba a refuzat să spună cine sunt cei care s-au înscris până acum însă a precizat că toți dețin funcții importante în partid și în instituțiile din județ.

La rândul său, deputatul Clement Negruț a explicat că în urma protocolului încheiat în cadrul noii alianțe din care PDL face parte, în opinia sa, nu este cazul ca pe unul dintre colegii să fie impus un candidat de la unul dintre celelalte partide, ținând cont de rezultatele pe care Organizația Alba le are, însă dacă se va lua o asemenea decizie ea va fi respectată.

Noi am dovedit că am avut întotdeauna flerul de a alege oameni care au câștigat, să sperăm că vom fi și de această dată la fel de riguroși în această alegere. Plecăm de la premisa de a câștiga toate cele 7 colegii. Avem oameni cu care să câștigăm!”, a declarat Negruț.

Acesta este singurul democrat-liberal care și-a anunțat clar intenția de a candida și a precizat că dacă din sondajul ce va fi efectuat rezultă că există un candidat mai bine plasat în opțiunile electoratului se va retrage, dar numai dacă va considera că este vorba despre un sondaj serios, iar în caz contrar va candida ca independent si va dovedi că sondajul nu a fost ”bine făcut”.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea