Rămâi conectat

Sport

Alex Pelici şi cei 6 ex-unirişti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alex Pelici a recunoscut mereu că Unirea Alba Iulia are un loc aparte în sufletul său, întrucât la această formaţie şi-a început cariera de antrenor principal, în 2004, în Divizia A, reşiţeanul fiind adversar al „alb-negrilor” în diverse ipostaze, cu FCM Reşiţa, Arieşul Turda sau Voinţa Sibiu. În tur, pe „Cetate”, Pelici a câştigat cu 2-1 meciul orgoliilor împotriva echipei conduse de Marius Baciu, cel care promovase în vară cu gruparea sibiană, în plus a eliminat FC Unirea şi din Cupa României, după ce a învins-o cu 1-0. „Niciodată nu o să pot uita Alba Iulia fotbalistică şi fără îndoială că va fi un joc special pentru mine. Comparativ cu situaţia din toamnă, datele problemei sunt schimbate, Unirea are o formulă complet schimbată, iar experienţa lui Gabi Stan a revigorat echipa. Sunt convins că «alb-negrii» îşi vor vinde scump pielea. Cunosc jucătorii, iar Nicuşor Stanciu se anunţă un fotbalist talentat, un potenţial pericol, deşi încă nu este copt suficient”, a declarat Pelici.
l”Vreau revanşa”, afirmă
I. Szabo
Sub comanda lui Alex Pelici se regăsesc 6 foşti echipieri albaiulieni, I. Szabo, Beza, N. Grigore, D. Tătar, D. Miclea (şi antrenor secund), Hardău, primii patru fiind anunţaţi titulari vineri. Un caz special îl reprezintă atacantul Istvan Szabo, ce înaintea campionatului a tensionat relaţiile între Voinţa Sibiu şi FC Unirea Alba Iulia, echipa de pe Cibin acuzându-i pe albaiulieni că l-au „subtilizat”, cu trei săptămâni înaintea startului oficial. Szabo a optat pentru Alba, unde a înscris un singur gol, tocmai în meciul cu Voinţa, iar spre finalul turului a fost exclus din lot, fiindu-i reproşată viaţa nesportivă, întorcându-se în iarnă la Sibiu. „Abia aştept să ne duelăm cu Unirea, să-mi iau revanşa pentru ce s-a întâmplat. Regret că am acceptat să plec la Alba Iulia, a fost o eroare, mai ales că mi s-a pus o etichetă nemeritată, s-a interpretat foarte mult comportamentul personal”, a spus I. Szabo.
lBălu revine pe Cibin, Spătaru incert
În schimb, în garnitura vizitatorilor sunt sibianul M. Pistol (accidentare de durată), portarul Adrian Pascal (fost la FC Sibiu) şi fundaşul dreapta Sorin Bălu (chiar în tur, după ce a contribuit la promovare), toţi cu legături în trecut cu fotbalul din judeţul învecinat. „Bălu este un jucător foarte util, mi-a plăcut mult, însă şi-a exprimat dorinţa să plece, a fost opţiunea sa”, a comentat Pelici, ce a lucrat cu acesta şi la Forex Braşov. În privinţa trupei din Cetatea Marii Uniri, pe lângă Ad. Câmpeanu – suspendat, incert este şi mijlocaşul lateral Bogdan Spătaru (ce acuză o întindere musculară), folosirea sa stând sub semnul întrebării.
lS-au mai stins din litigii
Omul de afaceri Vasile Trifan, vicepreşedinte al CA al FC Unirea a împrumutat clubul unirist cu banii necesari pentru a ieşi din impas şi a depăşi ameninţarea neprogramărilor. Astfel, până ieri s-au stins litigiile cu Vitinha, N. Varga, Cernea şi parţial De Sousa (aproximativ 20.000 euro), mai rămânând de achitat suma de 10.000 euro în cazul ultimului. În consecinţă, oficialii unirişti speră ca până la partida cu ACU Arad de săptămâna viitoare să  plătească datoriile (rate contractuale şi prime) către jucătorii actuali, staff-ul tehnic şi personalul administrativ. În privinţa memoriilor, mijlocaşul Ciprian Selagea speră să afle astăzi, după o lungă incertitudine şi numeroase amânări, verdictul în cazul solicitării de a deveni liber de contract. Planurile financiare până la finalul campionatului pentru divizionara secundă includ suma de 500.000 lei alocată săptămâna trecută de la bugetul local (cotizaţia anuală pentru finanţarea activităţii clubului), dar şi o suplimentare a fondurilor venite dinspre firma Roşia Montană Gold Corporation, care a decis să susţină echipa la începutul anului. Astfel, se preconizează ca sponsorul principal RMGC să contribuie cu încă 150.000 euro la bugetul echipei ce se chinuie să supravieţuiască.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea