Rămâi conectat

Sport

Alex Giurgiu şi Nicuşor Stanciu la lotul naţional Under 19

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

România organizează în acest an, în perioada 20 iulie – 1 august, turneul final al Campionatului European de fotbal Under 19. În efectivul condus de antrenorul Lucian Burchel se regăsesc şi doi echipieri ai „alb-negrilor”, fundaşul Alexandru Giurgiu şi mijlocaşul Nicuşor Stanciu. Cantonamentul de la Mogoşoaia cuprinde 24 de jucători, urmând ca lotul oficial de 18 nume să fie stabilit până pe 12 iulie. „Tricolorii” au astăzi două partide de verificare, cu Sportul Studenţesc şi Astra II Giurgiu, programul jocurilor la CE fiind următorul: lmiercuri, 20 iulie: România – Cehia (la Chiajna); lsâmbătă, 23 iulie: România – Grecia (la Mogoşoaia); lmarţi, 26 iulie: România – Irlanda (la Chiajna). Pe lângă echipierii albaiulieni, la reprezentativa noastră se mai regăseşte şi atacantul Sergiu Buş (fost şi la Alba Iulia). Deşi n-a fost cooptat iniţial, n-ar fi exclus ca fundaşul Florin Ilie (repetăm, pierdut gratis de Unirea, după o gafă a şefilor) să fie solicitat, după întoarcerea din Austria, din prima pregătire a carierei efectuată cu FC Timişoara (Andrei Zăgrean printre coechipieri).
lConcurenţă acerbă
Doi dintre cei mai buni echiperi unirişti în stagiunea anterioară, Giurgiu şi Stanciu speră să „prindă” lotul pentru Europene, stagiul centralizat începând din 12 iunie, pentru a-şi creşte cota şi a beneficia de oferte de transfer, dar în acelaşi timp sunt preocupaţi de soarta divizionarei secunde. „Îmi doresc să joc la Campionatul European, însă decizia aparţine staff-ului tehnic. Şanse sunt, multe, puţine, nu discutăm asta, dar concurenţa este foarte puternică”, a afirmat Alexandru Giurgiu, marcator a trei goluri în eşalonul secund (principalul marcator al Unirii, alături de Silviu Mureşan). „S-a tot vorbit de oferta de la Dinamo, deocamdată s-au liniştit apele şi am semnat trei ani cu Unirea. Aş vrea să se termine cu incertitudinea la Alba, să intrăm pe un drum normal, iar schimbările care se preconizează să fie benefice”, a precizat jucătorul de bandă stângă (foto, la minge), ce va împlini 19 ani în 25 septembrie, şi-l are concurent pe post pe Murgoci (Oţelul Galaţi).
l”Viitorul depinde de turneul final”, spune Stanciu
Cu siguranţă într-o poziţie mai confortabilă referitor la posibilitatea de a evolua la Europene, Nicuşor Stanciu (a aniversat 18 ani în 7 mai) visează la cucerirea unei medalii. „Totul depinde de cum ne vom prezenta la turneul final. Dacă o să joc şi cum mă voi comporta. Vreau să pun umărul la o performanţă, obiectivul echipei este accederea în semifinale şi chiar cucerirea unei medalii”, a dezvăluit Nicuşor, ce a înscris în două rânduri campionatul trecut. „Am o mare motivaţie de a demonstra ce pot şi abia apoi pot să mă gândesc la viitor. Există mai multe alternative, să prind acum un transfer, sau să rămân la Alba Iulia. Dacă situaţia se va rezolva şi Unirea nu va mai avea probleme financiare, o provocare personală ar fi o nouă promovare în Liga 1”, a spus fotbalistul curtat în această perioadă de Rapid şi Dinamo. Nicuşor Stanciu nădăjduieşte ca viitorul să-i surâdă precum lui Fabian Himcinschi, transferat în Italia, la Empoli, în urma prestaţiilor de la echipa naţională. Printre cei mai mici jucători ai lotului Under 19 (ca vârstă din toamnă participă la România Under 18, calificări pentru CE 2012), N. Stanciu este foarte aproape de a semna un contract de reprezentare cu Florin Manea, cel ce a intermediat transferul vârfului Under 17. Tot la Mogoşoaia, în perioada 12-16 iulie se va desfăşura un trial pentru alcătuirea reprezentativei Under 14. La selecţie vor fi prezenţi doi tineri unirişti, Filip Morar (mijlocaş lateral) şi Cristian Kilin (mijlocaş central), născuţi în anul 1997 (antrenor Florian Brumaru la juniorii B), solicitaţi în urma disputării Cupei Regiunilor la Tg Neamţ.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară Peste 500 de fani au așteptat prima reprezentativă de fotbal a României la Mogoșoaia, iar atmosfera a fost una extraordinară după ce tricolorii au reușit calificarea în optimile de finală la EURO 2024, scrie prosport.ro. O parte dintre jucătorii care s-au aflat în lotul lui Edi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea