Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Aleșii din CJ Alba trebuie să vorbească mai repede decât oltenii lui Ion Dumitrel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, susține că președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, le cere consilierilor județeni să vorbească mai repede decât oltenii, după ce în una din ultimele ședințe s-a aprobat un proiect de hotărâre care prevede că aleșii au la dispoziție prefectura albadoar un minut în cadrul ședințelor pentru a adresa o interpelare sau întrebare, iar răspunsul nu poate să depășească două minute.

”În urma adoptării noului regulament al CJ, Ion Dumitrel are pretenția ca aleșii locali să vorbească mai repede decât oltenii. Aceasta deoarece, conform art. 76, alineat 3 și 4, noul regulament le impune ca într-un minut să-și expună punctul de vedere și comentariile la proiectele inițiate. Dacă sunt întrebați, trebuie să răspundă în cel mult două minute. Dumitrel uită că este în Ardeal și  că aici se vorbește mai rar decât în apropierea Caracalului. Domnule președinte, în campania electorală, tot un minut sau două acordați alegătorilor din județul Alba să-și spună nevoile și doleanțele? Și răspunsurile, tot într-un minut sau două le expuneți?” întreabă Ioan Lazăr.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Liderul ALDE Alba a adăugat că el și colegii lui nu sunt adepții vorbăriei, iar ”vorba multă este sărăcia omului”, dar ”părerea mea este că unele probleme de mare importanță sunt tratate superficial în Consilul Județean Alba, iar practica a demonstrat că de multe ori fușereala nu este benefică”.

În realitate, o ședință a Consiliului Județean Alba, la care sunt pe ordinea de zi 10-25 de proiecte, dureaza 5, cel mult 15 minute, neexistând o dezbatere reală, cum ar fi normal într-un organ colegial, așa cum este Consiliu, unde deliberarea, analiza, chiar și în contradictoriu, daca e în folosul cetățenilor, ar fi esențiale.  Trecute ”pe repede înainte”, unele hotărâri ale CJ Alba au fost greșite, iar consecințele se vor vedea în anii următori și o să îi afecteze pe toți cetățenii județului Alba.

Ioan Lazăr, copreședinte ALDE Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea