Rămâi conectat

Actualitate

Alertă meteo prelungită în Alba: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină până la ora 19:00. Prognoza pe joi și vineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANM a prelungit informarea de vreme rea, cu ploi abundente, vânt puternic şi căderi locale de grindină, valabilă mieruri până la ora 19.00.

Pe parcursul zilei de miercuri 16 mai, îndeosebi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină, anunţă ANM. Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăși local 15…25 l/mp și izolat 35 l/mp.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în nord-vest, local în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 16 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO VINERI. Gradul de instabilitatea atmosferică va fi în creştere, îndeosebi în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele deluroase şi montane, unde temporar înnorările se vor accentua, iar local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor putea acumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala doar izolat şi la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea