Rămâi conectat

Actualitate

Alertă la un spital Cluj Napoca – două infirmiere contaminate cu un germene periculos, luat de la un pacient

Bogdan Presecan

Publicat

în

 “Serratia” este numele unui germene foarte periculos care a fost descoperit la un pacient internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și ulterior la alte două infirmiere care au intrat în contact cu tânărul infestat.

Această situație a făcut ca secţiile de cardiologie şi chirugie cardiacă să fie iginiezate, potrivit EVZ.ro. Accesul la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Cardiologie este acum restricţionat pentru public. Pe ușa de la intrare în clinică stă postat anunțul: “interzis accesul aparţinătorilor în terapie intrensivă”. Liftul se pare că nu mai opreşte la etajul unde se află secţia iar accesul pe uşă se face doar cu cartelă magnetică.

Infecţia cu germenele Serratia s-a răspândit în Instititul Inimii din Cluj Napoca după ce, în urmă cu două săptămâni, un bolnav care a fost adus de urgenţă, fiind în stop cardio respirator, a fost internat la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Cardiologie. “Era un tânăr cu o tumoră de mediastin, boală care s-a dovedit a fi una neurologică şi care a afost adus la noi pentru că a făcut un stop cardio respirator. Bolnavul a fost adus de la UPU dar între timp a decedat. Pacientul nu putea să respire singur aşa că era intubat şi a fost mutat de la Cardiologie la Chirurgie Cardiacă. A fost testat şi aşa am ajuns la concluzia că era purtător a acestui germene”, a declarat potrivit sursei citate, directorul medical al Secţiei de Chirurgie Cardiacă de la Instititul Inimi.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

25 iulie | COD GALBEN de furtună în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice. Zone vizate

Bera Larisa

Publicat

în

25 iulie | COD GALBEN de furtună în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice. Zone vizate ANM a emis joi, 25 iulie 2024, o avertizare cod galben de furună în județul Alba, valabil până la ora 21.30. Zone vizate : Județul Alba: Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Zlatna, Câmpeni, Teiuș, Abrud, Ighiu, Săsciori, Bistra, Vințu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea