Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alertă epidemiologică: Bebeluș de numai cinci luni de zile, infectat cu flurona

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alertă epidemiologică: Bebeluș de numai cinci luni de zile, infectat cu flurona

Un bebeluş de cinci luni a fost confirmat cu infecţie simultană cu gripă şi cu SARS- CoV-2 , iar probele prelevate de la el s-au transmis la Centrul Regional de Sănătate Publică la Iaşi, în vederea confirmării, a transmis ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, subliniind că problema nu e poliinfecţia, ci modul în care va evolua.

„A fost confirmat (n.r. – cu flurona, infectarea simultană cu virusurile gripal şi SARS-CoV- 2) un bebeluş de cinci luni, cu teste rapide. Probele de la el s-au transmis la Centrul Regional de Sănătate Publică la Iaşi, în vederea confirmării printr-un test PCR. Aşteptăm şi noi rezultatele”, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că problema nu este că bebeluşul are o poliinfecţie, ci modul în care acesta va evolua.

”Până la urmă, dacă evoluţia clinică a copilului nu este problematică, şi nu am niciun fel de informaţie că ar fi problematică, nu asta este problema, că are o poliinfecţie, problema e dacă evoluează clinic favorabil”, a adăugat ministrul”, a subliniat Rafila.

Peste 4.600 de cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel naţional în săptămâna 2-8 ianuarie, iar 411 cazuri au fost confirmate de laborator, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). De la începutul sezonului, au fost înregistrate 15 co-infecţii cu virus gripal şi SARS-COV-2, dar şi 19 co-infecţii de virus gripal cu virus sinciţial respirator. Până în prezent, au fost comunicate 15 decese confirmate cu virus gripal.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea