Rămâi conectat

Actualitate

Alertă alimentară: Supa la plic are cu peste 150% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă alimentară: Supa la plic are cu peste 150% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

Potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România, supa la plic are până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă emis de InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 29 de produse. Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie, 89,66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului, iar 44,83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari).

„Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie şi, înainte de a cumpăra, măcar citiţi studiul pentru produsele supă la plic, descărcaţi aplicaţia gratuită InfoCons, scanaţi codul de bare şi alegeţi în cunoştinţă de cauză dacă vreţi o supă la plic cuu cât mai puţine E-uri, aditivi, coloranţi, conservanţi şi sare!”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Dragoș Petrescu, membru în boardul Concordia: „Scumpirea TVA va aduce un dezastru în industria ospitalității”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Petrescu, membru în boardul Concordia: „Scumpirea TVA va aduce un dezastru în industria ospitalității” „Scumpirea TVA va aduce un dezastru în industria ospitalității”, atrage atenția Dragoș Petrescu, antreprenor, membru în Consiliul Director al Romanian Business Leaders și în boardul Concordia.  Citește și: Peste 50.000 de oameni concediați dacă se va majora TVA în HoReCa: […]

Citește mai mult

Actualitate

Peste 50.000 de oameni concediați dacă se va majora TVA în HoReCa: 30% din firmele din industria ospitalității riscă să se închidă. Măsurile Guvernului, efecte dramatice în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 50.000 de oameni concediați dacă se va majora TVA în HoReCa: 30% din firmele din industria ospitalității riscă să se închidă. Măsurile Guvernului, efecte dramatice în România Peste 50.000 de oameni vor fi concediați dacă se va majora TVA în HoReCa și 30% din firme riscă să se închidă, avertizează industria ospitalității, argumentând că […]

Citește mai mult

Actualitate

Schimbări controversate în Sănătate: Reducere masivă a paturilor de spitalizare, medici plătiți după performanță, CASS pentru toate concediile medicale, printre măsuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări controversate în Sănătate: Reducere masivă a paturilor de spitalizare, medici plătiți după performanță, CASS pentru toate concediile medicale, printre măsuri Noul Guvern plănuiește schimbări controversate în sistemul de sănătate, cu reducerea cu peste 20% a paturilor de spitalizare continuă până în 2030 și introducerea plății pe performanță pentru medici. Conform planului de reforme, spitalele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea