ALERTĂ alimentară: Pateurile de porc din supermarketuri sunt apă chioară. Doar 15% ficat de porc în compoziție
ALERTĂ alimentară: Pateurile de porc din supermarketuri sunt apă chioară. Doar 15% ficat de porc în compoziție
O analiză InfoCons relevă faptul că produsele alimentare de tip pate de porc conțin apă ca ingredient principal și au doar 15% ficat de porc în compoziție. InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
– ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție.
Din punct de vedere ingredientului principal:
45% au în compoziție prim ingredient apa
37.5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc
12.5% au în compoziție prim ingredient slănină
5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
25% au în compoziție proteină animală din/de porc
77.5% au în compoziție slănină
37.5% au în compoziție șorici
15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc:
72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]