ALERTĂ alimentară: Pate de porc cu numai 15% ficat, vândut în România
InfoCons a realizat un nou studiu, de data aceasta pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse.
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
– ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție
Din punct de vedere ingredientului principal :
– 45% au în compoziție prim ingredient apa
– 37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc
– 12,5% au în compoziție prim ingredient slănină
– 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :
– 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
– 77,5% au în compoziție slănină
– 37,5% au în compoziție șorici
– 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc :
– 72,5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :
– 5% din produse au în compoziție 6 E-uri ;
– 7,5% din produse au în compoziție 5 E-uri ;
– 5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;
– 2,5% din produse au în compoziție 3 E-uri ;
– 27,5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;
– 25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;
– 27,5% din produse nu au în compoziție E-uri ;
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :
– 96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu ( E250 )
– 31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina ( E120 )
– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan ( E407 )
– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu ( E451 )
Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
Cantitatea de grăsimi variază între 4.1g și 29.9g.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4g și 10.8g.
Cantitatea de glucide variază între 1.9g și 9.7g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 2g.
60% din produsele analizate nu conțin fibre.
Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3g pentru produsele studiate
Cantitatea de sare s-a situat între 1.2g și 2g.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Un nou val de disponibilizări lovește România: Un alt gigant IT anunță concedieri, după ce Amazon a anunțat recent plecarea a sute de angajați
Un nou val de disponibilizări lovește România: Un alt gigant IT anunță concedieri, după ce Amazon a anunțat recent plecarea a sute de angajați Un nou val de disponibilizări lovește sectorul IT, după ce Amazon a anunțat recent concedierea a sute de angajați din România. De această dată este vorba despre Microsoft, care pregătește o […]
Cum va fi VREMEA în România în perioada 21 iulie – 18 agust 2025: România sub o cupolă de foc, cu temperaturi extreme și ploi rare. Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA în România în perioada 21 iulie – 18 agust 2025: România sub o cupolă de foc, cu temperaturi extreme și ploi rare. Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni ANM a emis vineri, 18 iulie 2025, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, respectiv 21 iulie – 18 august. Temperaturile vor […]
„Legea păcănelelor” în România: Cum vor putea primarii să le scoată în afara localităţilor
„Legea păcănelelor” în România: Cum vor putea primarii să le scoată în afara localităţilor Cseke Attila, Ministrul Dezvoltări, a vorbit despre modul în care va încerca să reorganizeze ministerul, a făcut publice salariile unor directori din subordine care vor fi reduse, dar a discutat şi despre problema controversată a jocurilor de noroc. Cseke Attila spune […]