ALERTĂ alimentară: Pate de porc cu numai 15% ficat, vândut în România
InfoCons a realizat un nou studiu, de data aceasta pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse.
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
– ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție
Din punct de vedere ingredientului principal :
– 45% au în compoziție prim ingredient apa
– 37,5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc
– 12,5% au în compoziție prim ingredient slănină
– 5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :
– 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
– 77,5% au în compoziție slănină
– 37,5% au în compoziție șorici
– 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc :
– 72,5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6 :
– 5% din produse au în compoziție 6 E-uri ;
– 7,5% din produse au în compoziție 5 E-uri ;
– 5% din produse au în compoziție 4 E-uri ;
– 2,5% din produse au în compoziție 3 E-uri ;
– 27,5% din produse au în compoziție 2 E-uri ;
– 25% din produse au în compoziție 1 aditiv ;
– 27,5% din produse nu au în compoziție E-uri ;
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :
– 96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu ( E250 )
– 31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina ( E120 )
– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan ( E407 )
– 13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu ( E451 )
Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal.
Cantitatea de grăsimi variază între 4.1g și 29.9g.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.4g și 10.8g.
Cantitatea de glucide variază între 1.9g și 9.7g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 2g.
60% din produsele analizate nu conțin fibre.
Cantitatea de proteină se situează între 9g și 16.3g pentru produsele studiate
Cantitatea de sare s-a situat între 1.2g și 2g.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Actualitate
18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale
18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
15 iulie: Ziua Mărcii Poștale Românești. Primele mărci poștale, tipărite în Moldova, în 1848
-
Sportacum 2 zile
FOTO: Reunire la Metalurgistul Cugir, cu revenirile lui G. Goronea, S. Itu și M. Codrea
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
15 iulie, Ciurica, o altă zi a femeilor! Dacă îţi baţi bărbatul, îţi va merge bine tot anul
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață