Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Două tone de chiftele contaminate cu pesticid cancerigen, retrase de la vânzare. Pot provoca tulburări cardiace

Consumul pe termen lung al produselor care conțin oxid de etilenă poate duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer.

Autoritățile au retras de la comercializare două tone de chiftele care conțin oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Autoritățile române au fost notificate marti seara, pe 3 august, de un alt stat membru al Uniunii Europene, a declarat directorul ANSVSA, Mihai Ponea, într-o intervenție la Antena 3:

”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea