Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri parlamentare în Alba – averile candidaților din Colegiul nr.1 Deputați – Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri parlamentare în Alba – averile candidaților din Colegiul nr.1 Deputați – Alba Iulia

Data alegerilor parlamentare se apropie cu pași repezi iar până la debutul campaniei electorale mai sunt doar câteva zile, deși ”gurile rele” ar spune că unii dintre candidați au ”furat startul” și au ieșit deja cu declarații și promisiuni.

Pe lângă programele electorale cu care fiecare aspirant la un fotoliu de senator sau deputat va ieși să convingă electoratul să-i dea votul, considerăm că și situaţia materială a celor ce vor să reprezinte un colegiu din județ poate fi unul dintre criteriile luate în considerare de alegători. De aceea vă prezentăm mai jos averile candidaților din Colegiul de Deputați nr.1 (Alba Iulia), așa cum rezultă din cele mai recente declarații de avere.

*Dorin Nistor (ARD): fost director la Garda Financiară și la OIR POSDRU, deține terenuri intravilane și agricole în suprafață totală de 7.358 mp în Alba Iulia, Sebeș și Pianu de Jos; are o casă de 116 mp construită în 2009 și un apartament de 55 mp, cumpărat în anul 1995, ambele în Alba Iulia; deține un autoturism Peugeot fabricat în anul 2001); are credite în valoare totală de 83.000 de euro (din bănci și de la o persoană fizică) iar veniturile personale din ultimul an au fost de 60.335 de lei, din salarii, plus 3.600 de lei din închirierea apartamentului.

*Călin Potor (USL), în prezent deputat în Parlamentul României: deţine împreună cu soţia terenuri în suprafaţă totală de 38.812 mp, provenite din moşteniri, un apartament de 48,5 mp cumpărat în 1992, 2 case (una de 182 mp cumpărată în anul 2002 iar alta de 202 mp moştenită în anul 2011) şi un spaţiu de producţie de 112 mp, construit în anul 1999. Are 2 autoturisme fabricate în 2005 şi 2007 şi o motocicletă din 2001. Nu are depozite în bănci însă are un credit în valoare de 100.000 de franci elveţieni iar veniturile proprii în anul 2011 au fost de 62.826 de lei din indemnizaţia de deputat şi 4.150 de euro din închirierea apartamentului şi spaţiului de producţie.

*Dorin Şerdean (PP-DD), în prezent viceprimar al municipiului Alba Iulia are terenuri de 2.622 mp, o casă de 110 mp şi o casă de vacanţă de 70 mp, un credit de  20.000 de euro şi un venit propriu de 18.000 de lei în ultimul an (din salarii obținute înaintea preluării funcției publice, la SC Abado Synergic Development Broker și SC Fininvest Management Marketing).

*Csaba Toth (UDMR), este inginer viticol la Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia. Nu are terenuri; deține, împreună cu soția, un apartament de 73 mp în Alba Iulia și un autoturism Dacia Logan fabricat în anul 2000. Are depozite în bănci de 123.000 de lei și 5.800 de euro și nu are credite. Veniturile personale din ultimul an au fost de 24.562 de lei, din salariul de inginer.

*Nicolae Bogdan Huja (PRM): este inginer la SC Concordia SRL și are domiciliul în Cluj-Napoca; nu are terenuri, deține un apartament de 35 mp în Cluj-Napoca iar veniturile sale personale în ultimul an au fost de 8.400 de lei (din salariul de inginer)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea