Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri europarlamentare: Persoanele netransportabile depun cererea pentru urna specială la secția cea mai apropiată de spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biroul Electoral Central a emis o circulară care stipulează că în situația în care spitalul/azilul/căminul de bătrâni nu se află în raza teritorială arondată secției de votare unde sunt înscriși alegătorii netransportabili care au domiciliul în localitatea respectivă vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului/azilului/căminului de bătrâni.

În situația în care spitalul/azilul/căminul de bătrâni nu se află în raza teritorială arondată secției de votare unde sunt înscriși în copia de pe lista electorală permanentă, alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate care au domiciliul în localitatea respectivă vor înainta cerea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoțită de copii de pe actele medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că sunt netransportabili, la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului/azilului/căminului de bătrâni„, se arată în documentul BEC, care vine în completarea circularei BEC nr. 622 din 7 mai.

Pentru alegătorii netransportabili, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială, ștampilă și buletine de vot la adresa unde se află alegătorul, potrivit circularei 622.

Conform dispozițiilor tezei prime a art. 47 alin (1) din Legea nr 33./2007 pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel târziu în preziua alegerilor, însoțită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială și cu materialul necesar votării — ștampilă cu mențiunea „VOTAT” și buletine de vot — la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea„, se arată în circulara BEC.

Potrivit documentului BEC, alegătorii netransportabili care în ziua alegerii sunt internați în spitale, azile/cămine de bătrâni și care nu au domiciliul în localitatea în care se află sediul acestora vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoțită de copii după actele medicale cel mai târziu în preziua alegerilor, la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului sau căminului/azilului.

De asemenea, în circulara 622 se stipula că alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate care în ziua de referință sunt internați în spitale și care au domiciliul în localitatea în care se află sediul acestora vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoțită de copii ale actelor medicale, cel mai târziu în preziua alegerilor, la secția de votare unde sunt înscriși în copia de pe lista electorală permanentă potrivit domiciliului.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea