Rămâi conectat

Politică Administrație

ALDE nu susține proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcționari publici

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ALDE nu susține proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcționari publici, la terminarea mandatului, fără concurs, a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, copreședintele partidului Daniel Constantin.

ALDELiderul ALDE a precizat, în contextul în care senatoarea Anghel Cristina se numără printre inițiatorii propunerii legislative de modificare a legii privind statutul funcționarilor publici, că poziția acesteia nu reprezintă și poziția partidului.

”Poziția doamnei Anghel nu reprezintă poziția partidului nostru. Deci nu vom susține (n.r. inițiativa). Doamna Anghel cred că va obișnuit și pe dumneavoastră cu poziții ceva mai, cum să spun, picante. Dumneavoastră puteți să le spuneți și altfel aveți toată libertatea din lume”, a spus Constantin, în cadrul unei conferințe de presă.

Constantin a adăugat că partidul va discuta și ”anumite sancțiuni” dacă membrii ALDE vor ieși din linia hotărâtă.

”Nu poți să mergi să propui ceva ca senator sau deputat ALDE fără să discuți în partid. Și cred că principiul acesta trebuie discutat dincolo de fondul problemei”, a afirmat Constantin.

Constantin a fost prezent vineri și sâmbătă în Alba pentru a se întâlni cu conducerea organizației județene și cu potențialii candidați la alegerile locale.

Proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcţionari publici, la terminarea mandatului, fără concurs, este susţinut de PSD, în timp ce PNL se opune, iar UNPR a început să facă pasul înapoi, prin retragerea semnăturilor.

Proiectul iniţiat de senatorul PSD Florinel Butnaru şi semnat de 37 de senatori este susţinut de social-democraţi, care argumentează că experienţa de patru ani în legislativ îi califică direct pe foştii parlamentari pentru a deveni înalţi funcţionari publici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea