ALDE nu susține proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcționari publici

ALDE nu susține proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcționari publici, la terminarea mandatului, fără concurs, a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, copreședintele partidului Daniel Constantin.

ALDELiderul ALDE a precizat, în contextul în care senatoarea Anghel Cristina se numără printre inițiatorii propunerii legislative de modificare a legii privind statutul funcționarilor publici, că poziția acesteia nu reprezintă și poziția partidului.

ELIT

”Poziția doamnei Anghel nu reprezintă poziția partidului nostru. Deci nu vom susține (n.r. inițiativa). Doamna Anghel cred că va obișnuit și pe dumneavoastră cu poziții ceva mai, cum să spun, picante. Dumneavoastră puteți să le spuneți și altfel aveți toată libertatea din lume”, a spus Constantin, în cadrul unei conferințe de presă.

Constantin a adăugat că partidul va discuta și ”anumite sancțiuni” dacă membrii ALDE vor ieși din linia hotărâtă.

”Nu poți să mergi să propui ceva ca senator sau deputat ALDE fără să discuți în partid. Și cred că principiul acesta trebuie discutat dincolo de fondul problemei”, a afirmat Constantin.

Constantin a fost prezent vineri și sâmbătă în Alba pentru a se întâlni cu conducerea organizației județene și cu potențialii candidați la alegerile locale.

Proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcţionari publici, la terminarea mandatului, fără concurs, este susţinut de PSD, în timp ce PNL se opune, iar UNPR a început să facă pasul înapoi, prin retragerea semnăturilor.

Proiectul iniţiat de senatorul PSD Florinel Butnaru şi semnat de 37 de senatori este susţinut de social-democraţi, care argumentează că experienţa de patru ani în legislativ îi califică direct pe foştii parlamentari pentru a deveni înalţi funcţionari publici.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

pilu 14 martie 2016 at 18:26

Astia de la ALDE isi pregatesc retragerea din politca. Cum dracu sa fi functionar public cand pregatirea ta este in general de trantor, pardon, de meserias fara nici o meserie. Ratati in politica.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...