Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Albaiulian reţinut de DIICOT Cluj pentru infracţiuni informatice

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O persoană din Alba Iulia, învinuită de săvârșirea de infracțiuni informatice, a fost reținută și condusă la DIICOT Cluj pentru audieri.

Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze un grup infracţional, din care făceau parte mai multe persoane din Cluj, Alba şi Bucureşti. Au mai fost reținute patru persoane din Cluj-Napoca și trei din București, după cinci percheziţii domiciliare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După audieri procurorii vor stabili cu exacitate prejudiciul creat şi modul de acţiune al acestora.

UPDATE: Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat date şi indicii conform cărora un tânăr de 27 de ani, din Cluj-Napoca coordona o grupare infracţională axată pe comiterea infracţiunilor menţionate.

Membrii grupării infracţionale falsificau pagini de internet ale unor instituţii bancare pe care le transmiteau prin spam persoanelor vătămate în scopul obţinerii datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică ale acestora.

Ulterior, suspecţii au efectuat în mod neautorizat şi fără consimţământul titularilor instrumentelor de plată electronică operaţiuni de transferuri de fonduri, retragere de numerar şi altele, în favoarea lor ori altor membri ai grupării infracţionale.

Potrivit procurorilor, prejudiciul estimat până în prezent se ridică la peste 600.000 euro, părţile vătămate fiind cetăţeni austrieci, germani, finlandezi, suedezi, francezi şi danezi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea