Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba-neagra la Cuprumin Abrud! Directorul schimbat anul trecut, Lucian Vasilache, repus în funcție! Iordache demis!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Lucian-Vasilache-director-Cuprumin-AbrudLucian Vasilache, președintele PNL Abrud, a fost numit astăzi în funcția de director general al Cuprumin SA Abrud.

Acesta a mai ocupat această poziție până în luna mai a anului trecut, când a fost înlocuit de ministrul Economiei Varujan Vosganian cu fostul director al falimentarei Moldo Min, Nicolae Iordache. Prin readucerea lui Vasilache la cârma unuia dintre cele mai mari generatoare de resurse din Munții Apuseni PNL Alba își întărește poziția atât în zonă, cât și la nivel național, reușind să-și impună preferința în fața pretendenților din toată țara. Scăderea cifrei de afaceri dar și a profitului companiei în mandatul lui Ioradche au fost justificările care au stat la baza deciziei plecării acestuia.

Este vorba despre o plecare amiabilă, cu acordul părților.

Contextul favorabil acestei mutări a fost înlocuirea din funcția de ministru a susținătorului principal al lui Iordache, fostul ministru Vosganian, căderea acestuia în dizgrația liderilor actuali ai PNL, dar și eșuarea negocierilor de privatizare a exploatării, și ulterior de vânzare a concentratului de cupru pe următorii 7 ani,  aspecte care, totuși, nu pot fi reținute în culpa fostului director.

Consiliul de Administraţie al Societății Cupru Min SA Abrud este format din noul și vechiul director al societăţii, Lucian Vasilache, Mihai Nicuşor – director economic în compania Romarm şi vicepreşedintele PNL Alba, Nicolae Turdean – consilier al ministrului Economiei, Felix Branişte – şef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea, iar preşedinte este Nicolae Luca – consilier al ministrului Economiei

Cuprumin Abrud are în prezent circa 500 de angajaţi şi gestionează cea mai mare exploatare de cupru din ţară, de la Roşia Poieni, un zăcământ evaluat la 900 de milioane de tone.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea