Alba-neagra la Cuprumin Abrud! Directorul schimbat anul trecut, Lucian Vasilache, repus în funcție! Iordache demis!

Lucian-Vasilache-director-Cuprumin-AbrudLucian Vasilache, președintele PNL Abrud, a fost numit astăzi în funcția de director general al Cuprumin SA Abrud.

Acesta a mai ocupat această poziție până în luna mai a anului trecut, când a fost înlocuit de ministrul Economiei Varujan Vosganian cu fostul director al falimentarei Moldo Min, Nicolae Iordache. Prin readucerea lui Vasilache la cârma unuia dintre cele mai mari generatoare de resurse din Munții Apuseni PNL Alba își întărește poziția atât în zonă, cât și la nivel național, reușind să-și impună preferința în fața pretendenților din toată țara. Scăderea cifrei de afaceri dar și a profitului companiei în mandatul lui Ioradche au fost justificările care au stat la baza deciziei plecării acestuia.

ELIT

Este vorba despre o plecare amiabilă, cu acordul părților.

Contextul favorabil acestei mutări a fost înlocuirea din funcția de ministru a susținătorului principal al lui Iordache, fostul ministru Vosganian, căderea acestuia în dizgrația liderilor actuali ai PNL, dar și eșuarea negocierilor de privatizare a exploatării, și ulterior de vânzare a concentratului de cupru pe următorii 7 ani,  aspecte care, totuși, nu pot fi reținute în culpa fostului director.

Consiliul de Administraţie al Societății Cupru Min SA Abrud este format din noul și vechiul director al societăţii, Lucian Vasilache, Mihai Nicuşor – director economic în compania Romarm şi vicepreşedintele PNL Alba, Nicolae Turdean – consilier al ministrului Economiei, Felix Branişte – şef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea, iar preşedinte este Nicolae Luca – consilier al ministrului Economiei

Cuprumin Abrud are în prezent circa 500 de angajaţi şi gestionează cea mai mare exploatare de cupru din ţară, de la Roşia Poieni, un zăcământ evaluat la 900 de milioane de tone.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Parcările cu plată au fost introduse în urmă cu o săptămână în Alba Iulia, în data de 18 ianuarie 2021,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

Carcotasul 16 ianuarie 2014 at 12:12

Unde Dracu, a gasit PeNaLi astia …?

Carcotasul 16 ianuarie 2014 at 21:36

Asta pare ca acum s-a trezit din betie, ca ii mahmur!

Vai si amar !!! 16 ianuarie 2014 at 13:35

Abrudul din orasul care a fost odata a ajuns un oras de oameni „slabi” fara incredere in ei,fara puterea de a-si gasi oameni de-ai locului care sa ii conduca !

Parca suntem blestemati !!! S-au perindat doar gunoaie prin fuctiile de conducere din majoritatea institutiilor locale.Numai moldoveni si olteni (scuze celor care nu se regasesc in descriere,orice padure are uscaturi) care nu au nici o treaba cu profesionalismul.
Vasilache,Hutuleac,Popescu,moldoveanu de la Cominco,Iordache…Astia sunt doar cativa…
Dar cand avem directori de-ai locului cum ar fi David,Tomus,Pavel,ii denigram si le bagam bete in roate in loc sa ii sprijinim,ca de fapt ei cu muncitorii sunt cei ce duc greul.

drona 16 ianuarie 2014 at 18:27

Pentru Carcotasu
Nu iau gasit. Ii au de la infiintare si trebuie sa faca ceva cu ei. Le dau posturi, ca si lipitul de afise se premiaza in politica. SI culmea se mai si inmultesc. Vezi cazul nulitatii absolute , POTOR !

Raisa 17 ianuarie 2014 at 13:36

Calin Potor a fost votat uninominal de catre cetatenii orasului Alba Iulia, si ai localitatilor limitrofe, de 2 ori consecutiv, in 2008 si in 2012.
Cetatenii acestui oras se reflecta in calitatile sociale si valorile morale, in inteligenta, competententa si consecventa investita in realizarile politice de o viata ale Deputatului Potor.
Toate in interesul albaiulienilor.
In 2008 l-au votat fascinati intelectual de proiectul sau politic
” Potorina”. In 2012 l-au premiat cu un nou mandat , deoarece dupa ce a votat in Parlament ca membru PDL cele mai crude masuri de asteritate din Europa, dispuse de un guvern asupra proprilor cetateni, albaiulienii au simtit nevoia sa-i acorde increderea in timp ce plangea pe umerii pensionarilor, ca a votat aruncarea lor in umilinta.
Se numeste reprezentativitate.
Nu te poti critica pe tine. Nu te poti privi in oglinda propriei optiuni si sa spui ca esti urat, rau si incorect, decat daca esti ipocrit.
D-nul Potor reprezinta albaiulienii!
Felicitari!

Raisa 17 ianuarie 2014 at 13:42

Erata: competenta!
Desi in cazul d-lui Potor chiar si o continuitate de silabe e binevenita!
Personal, ii doresc succes si in 2016.
Natiunea proletara va vrea sa mai urasca ceva, in loc sa evalueze pozitiv.
A construi presupune munca, efort, sacrificiu, a uri si a distruge Nu.
Si raportat la articol….informatia de interes public viza vreo dezvoltare de industrie minieră, noi locuri de munca sa iubim partidul pentru realizari marete!!!!

un angajat 17 ianuarie 2014 at 14:52

pentru cel care a repornit Cuprumin – Pavel, sindicatul a fost inexistent la inlocuirea lui, apoi la fiecare inlocuire a betivilor intre ei (Iordache si Vasilache) sindicatul ia pozitie. Halal aparatori ai angajatilor. Greseala lui Pavel a fost ca facea parte din PDL, in rest numai admiratie pt el. Sa auzim de bine!

Simi 17 ianuarie 2014 at 17:41

Nu stiu care sunt „invartelile” la Cuprumin dar ma deranjeaza a sunt comentarii nejustifiate despre persoane care chiar se straduiesc sa scoata firma la are lucreaza din „RAHATUL” ramas de la fosta conduere. Rog pe ei ce fac comentarii sa vorbeasa de ce stiu nu de ce se vorbeste la colt de strada. Toate ele bune tuturor !

alt angajat 18 ianuarie 2014 at 18:26

Firma nu a repornit-o Pavel, ci oamenii cu vechime de 20-30 ani in această firmă. Este adevărat că el s-a aflat la conducerea firmei, dar el sau altul, firma pornea oricum pentru că oamenii cu experienţă contează, şi ne place nu ne place, directorii vor fi puşi politic, indiferent dacă merită sau nu. Pavel are o singură calitate, a angajat la PD-listi într-o veselie la Cuprumin, unii cu voia lui altii la ordinul celor mai sus ca el. La fel sperăm sî facă şi actualul director, să înceapă să angajeze, cu atunci înseamnă că firma are viitor. In prima fază ca să poată angaja ar trebui să trimită pensionarii acasă, că nu sunt numai vreo 48 de bucăţi. Dar cu cine să înceapă? Chiar cu socrul lui care este si pensionar şi este sin angajat in Cupru Min. Ghici cine nu l-a trimis acasă când s-a pensionat,ba chiar la angajat in continuare, chiar Domnul Pavel pentru care ai atata admiratie. Eu aş avea imensă admiraţie pentru un director, fie el oricare, care ar avea sânge in instalaţie şi ar trimite toţi pensionarii acasă! Minunile se întâmplă rar, dar totuşi se întâmplă! Vom trăi şi vom vedea!

Simi 20 ianuarie 2014 at 14:28

Sunt perfect de acord cu dvs „alt angajat” . Sa dea Dumnezeu sa inceapa sa se miste ceva in tara asta , ca la atata politica peste tot cred ca suntem scarbiti cu totii.

Simi 20 ianuarie 2014 at 14:32

Erata: Comentariului meu din 17 ian. ii lipsesc niste „c-uri”. Scuze.

Comentariile sunt oprite