Rămâi conectat

Sport

Alba Iulia – punct de plecare în Turul Ciclist al României, reluat în 2018 în cinstea Centenarului Unirii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alba Iulia – punct de plecare în Turul Ciclist al României, reluat în 2018 în cinstea Centenarului Unirii

Ministerul Tineretului și Sportului a luat decizia de a relua anul viitor organizarea Turului Ciclist al României, competiție întreruptă în urmă cu 4 ani. Și pentru că 2018 este Anul Centenarului Unirii, Turul Ciclist al României va avea ca punct de start Alba Iulia iar linia de finish va fi la București.

Citește și: cum va arăta Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia

“Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care ţin foarte mult, pentru că va îmbina sportul şi cultura în anul Centenarului. (…) Sunt 100 de ani de la Marea Unire şi încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiş al cicliştilor să organizăm şi un eveniment cultural”, a spus  fostul minist al Tineretului și Sportului, Marius Dunca. Competiția se va desfășura în luna septembrie, în perioada 18 – 23, și are toate șansele să fie preluată și transmisă de Euro­sport.

Cicliștii vor pleca la drum din Alba Iulia, oraș simbol al Marii Uniri, și vor trece prin Blaj, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov, Târgu Secuiesc, Mărășești, Focșani, Buzău, Ploiești, Târgoviște, înainte de a ajunge în capitală. Prima ediție a Turului României a avut loc în 1910.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea