Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

Alba Iulia – Capitala Sănătăţii în 2012

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

*Primăria municipiului Alba Iulia investeşte în sănătate

„În Alba Iulia nimic nu este întâmplător!”, spune primarul Mircea Hava referindu-se de această dată la campania de informare „Alba Iulia – Capitala Sănătăţii 2012”, cea mai amplă campanie de prevenţie derulată vreodată în România, după cum declară doamna Maria Szerac, CEO Houston WPA. „Este un program, o campanie, gândită de foarte mult timp, dovadă că susţinerea lui financiară a fost cuprinsă în bugetul local al municipiului pentru acest an. Sunt unii consilieri locali care s-au opus bugetării acestei campanii, dar eu vreau să cred că nu au înţeles despre ce este vorba, nu că s-au opus doar pentru că proiectul venea din partea mea. Nu este un lucru făcut pentru mine. Tot ceea ce facem este pentru cetăţeni. Pe lângă infrastructură suntem interesaţi de sănătatea celor care locuiesc în Alba Iulia. Investiţiile în sănătate, ca şi cele în cultură şi educaţie sunt investiţii pe termen lung. La Alba Iulia acest tip de investiţii nu se va opri aici”, completează Mircea Hava.

            Campania de informare „Alba Iulia – Capitala Sănătăţii 2012” se înscrie în seria de acţiuni prin care Primăria municipiului Alba Iulia doreşte o promovare amplă a Oraşului Marii Uniri. Aceste acţiuni au început încă de anul trecut cu crearea logoului şi a brandului municipiului Alba Iulia şi cu alte câteva acţiuni subscrise acestei idei. Este o campanie care se derulează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Spitalul Judeţean Alba, cu sprijinul Houston WPA Cluj Napoca. Până la sfârşitul anului, vor avea loc conferinţe, acţiuni de prevenţie şi alte evenimente dedicate unora dintre domeniile medicale cele mai importante. Cum debutul campaniei este în luna martie, evident evenimentele din această lună sunt dedicate femeii. Ele sunt reunite sub genericul „Martie, luna femeii sănătoase” şi încep sâmbătă, 17 martie, ora 9.30 Alba Mall (Ball Room) cu o serie de conferinţe:

*”Sănătatea femeii, posibilităţile de prevenire a bolilor infecţioase” – dr. Molnar Geza, preşedintele Consiliului de Coordonare al Institutului Naţional de Sănătate Publică;

*”Învaţă să te iubeşti” – dr. nutriţionist Mihaela Bilic;

*”Controalele medicale periodice” – dr. Carmen Crăciun, medic de familie;

*”Osteoporoza – inamicul tăcut” – dr. Cristina Lenuţ, medic reumatolog;

*”Durerea, o experienţă constantă în viaţa noastră” – dr. Liana Stănescu, medic ATI;

*”Cât plătim pentru medicamentele compensate?” – farm. Anca Giurgiu;

*Curs de autoexaminare a sânului – asist. med. Stela Hanusz, Asociaţia „Destine comune”.

În plus, în perioada 19 – 30 martie albaiulienii (mai mult albaiuliencele) vor beneficia de analize gratuite – test Babeş – Papanicolau, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, pre-screening de osteoporoză. Aceste analize se pot face la un cabinet special amenajat în cadrul Ambulatoriului de pe strada Muşeţelului. Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Maria Oneţiu a precizat că zilnic vor putea fi prelevate 50 de lame pentru testul Babeş – Papanicolau şi maximum de 600 de persoane vor putea beneficia de celelalte analize. Mai trebuie spus că în fiecare lună, în funcţie de tematica medicală abordată setul de analize oferite va suferi şi el modificări. Pentru următoarele luni programul propus este următorul:

*Aprilie – afecţiuni respiratorii şi sănătate mintală (autism);

*Mai – afecţiuni oftalmologice şi lupta împotriva obezităţii;

*Iunie – afecţiuni dermatologice; *Iulie – afecţiuni hepatice;

*Septembrie – afecţiuni ale inimii;

*Octombrie – afecţiuni reumatismale;

*Noiembrie – informare asupra antibioticelor;

*Decembrie – concurs de idei „Ce ai face pentru sănătatea oraşului tău?”.

            „Cred că acest proiect ar trebui să fie un proiect pilot pentru tot judeţul Alba. Anul viitor, folosind experienţa acumulată în campania de acum o vom extinde în toate zonele judeţului”, spune Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. El a felicitat totodată administraţia locală albaiuliană pentru ideea acestei campanii şi a dat asigurări că tot ceea ce poate face Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba pentru reuşita ei, va face.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată din 1977, în întreaga lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor, celebrată din 1977, în întreaga lume Începând din 1977, în fiecare an, la data de 18 mai sau în jurul acestei date, muzeele din întreaga lume sunt invitate să celebreze Ziua internaţională a muzeelor. Evenimentele şi acţiunile organizate cu acest prilej durau întreaga zi, un weekend sau chiar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea