Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Alba Iulia are nevoie de un primar pentru toţi cetăţenii!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Discuţiile despre regionalizare şi reorganizarea instituţiilor deconcentrate din judeţului Alba, propuneri venite din partea PDL, au făcut ca teme importante de pe agenda cetăţeanului să treacă pe planul secund. Revenind la situaţia economică a oraşului nostru, am discutat despre soluţiile USL cu Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba şi candidat la Primăria Alba Iulia.
– Cetăţenii municipiului spun că Alba Iulia este un oraş în care toate activităţile sunt extrem de politizate. Mulţi dintre cei care astăzi s-au supus PDL susţin că le este frică de liderii acestei organizaţii pentru a vota schimbarea. Ce mesaj le adresaţi lor?
– Pentru mine, cetăţenii din Alba Iulia sunt egali şi nu au culoare politică; e important doar ceea ce ei ştiu şi pot să facă pentru dezvoltarea acestui oraş. Ştiu foarte bine că mulţi dintre funcţionarii publici, dar şi agenţii economici din oraş sunt supuşi unor presiuni venite din partea liderilor PDL de Alba, care astfel urmăresc să câştige susţinători. Noi, cei din PSD Alba, nu vrem să facem o politică prin care să îi înlocuim pe ai lor cu ai noştri. Am spus clar şi repet, în calitate de candidat al PSD la Primăria Alba Iulia, că scopul meu principal este să sprijin dezvoltarea economică şi socială a acestui oraş pentru fiecare albaiulian. Aşă că, oamenii de bună credinţă care respectă legea şi muncesc pentru acest oraş nu vor avea decât de câştigat, iar dacă PDL Alba şi liderii săi nu se potolesc, le transmit cetăţenilor că pot oricând conta pe noi pentru a-i proteja. Pentru mine, administraţia nu are culoare politică, poate pentru domnul Hava are!
– Ce părere aveţi despre tot mai desele plecări din echipa de conducere a PDL Alba. E posibil să rămână primarul singur?

– Această tendinţă confirmă faptul că avem un primar care nu mai este ce era cândva. El şi-a abandonat principiile şi nu mai are niciun fel de motivaţie pentru a conduce acest oraş către dezvoltare. Aşa se întâmplă cu un om aflat la finalul carierei, care se gândeşte la ce mai poate face pentru el, pe ultima sută de metri şi, eventual,… la un post călduţ pe care poate să îl ofere prietena Elena Udrea şi domnul Băsescu. Oricum, este evident că e un om schimbat, dovada fiind chiar faptul că îl vedem tot mai rar pe străzile oraşului. Pentru noi, însă, cetăţenii sunt prioritatea şi atâta timp cât oamenii vor înţelege că oraşul şi ţara pot fi gestionate mai bine, noi, în interesul lor, putem să ne gândim la proiecte de viitor pentru Alba Iulia. În ceea ce priveşte aşa-zisele sondaje de opinie ale PDL Alba, sunt de părere că cel care le-a anunţat nu ştie pe ce lume trăieşte nici în Alba, dar nici la Bucureşti. Realitatea ne spune că, nici împreună, Hava şi Dumitrel nu ajung la 60 la sută în Alba Iulia. Potrivit sondajelor USL, câştigăm susţinători cu fiecare zi care trece!
– Au avut loc Zilele Oraşului Alba Iulia, eveniment la care aţi participat şi dumneavoastră, ca orice cetăţean obişnuit. Dincolo de distracţie, costurile vehiculate, de peste 100.000 de euro, vi se par normale în această perioadă de criză?
– Nu îmi place să vorbesc de sume. Se ştie deja că PDL a intrat în campanie electorală şi că presaţi de faptul că vor pierde alegerile caută orice metodă pentru a mitui cetăţeanul cu iluzii ieftine. Eu cred însă că albaiulienii sunt oameni cu multă putere de gândire şi că vor şti să facă diferenţa între nevoile reale ale acestui oraş şi „Micul electoral”. Aş mai vrea să spun un lucru: PSD Alba a votat mereu pentru orice proiect de infrastructură şi de dezvoltare a Cetăţii Alba-Carolina. Noi credem că acest proiect turistic poate fi o oportunitate pentru oraş, deşi cu toţii ştim că multe dintre costurile lucrărilor depăşesc cu mult valoarea lor reală. Mai mult decât atât, fără o coerentă dezvoltare a proiectului turistic vom rămâne la stadiul actual în care autocarele din Sibiu sau Cluj vor debarca turişti în faţa catedralei, pentru un tur de 30 de minute, iar apoi vizitatorii vor pleca din oraş fără că albaiulienii să aibă de câştigat de pe urma recentei investiţii – Cetatea.
Din păcate, deşi de peste doi ani tot invit primăria la o discuţie serioasă pe această temă sunt refuzat dintr-un simplu orgoliu politic al primarului.
– Aţi demarat, încă de la începutul anului, un tur al cartierelor albaiuliene. Ce vă propuneţi prin aceste vizite şi de ce trebuie să participe cetăţenii?
– Pot spune că săptămânal mă întâlnesc cu cetăţenii din mai multe zone ale oraşului. În perioada următoare voi intensifica acest tur şi invit cât mai mulţi albaiulieni să participe la aceste întâlniri. Este important să discutăm despre problemele reale ale oraşului Alba Iulia şi ale albaiulienilor şi poate împreună vom găsi soluţii la multe dintre ele. Eu vreau ca oamenii să ştie că vor avea în mine o persoană cu care se poate discuta oricând şi care le va spune sincer ce se poate şi ce nu se poate face, asta pentru că eu nu cred în promisiuni deşarte. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ce se întâmplă cu compensarea la carburanți. Premierul Ciucă: La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce se întâmplă cu compensarea la carburanți. Premierul Ciucă: La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii

Vorbind despre măsura de compensare voluntară cu 50 de bani a prețurilor la pompă la carburanți, introdusă în data de 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă a spus că „ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut”.

„La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Datele din aplicația Monitorul Prețurilor, gestionată de Consiliul Concurenței, unde sunt afișate prețurile la carburanți fără reducerea de 0,5 lei/l (care este însă aplicată la casă), arată că în București, cel mai mic preț la benzina standard este la stația Petrom (str. Doctor Herescu), respectiv 7,99 lei. Aplicând reducerea de 50 de bani rezultă un preț de 7,49 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

La aceeași stație, prețul la motorina standard este azi la nivelul de 8,61 de lei, ceea ce înseamnă 8,11 lei cu reducerea de 50 de bani.

Sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară. 1.492 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 354 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.701 cu 274 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 243 sunt nevaccinați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 472 fiind internați în secții, cu 80 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.417 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.08.2022 (10:00) – 17.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 42 decese (23 bărbați și 19 femei), dintre care 2 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 42 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.036 teste RT-PCR ( 3.168 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.868 la cerere) și 23.626 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.379.741 teste RT-PCR și 11.038.930 teste rapide antigenice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

În urma unor acțiune de control derulate în zona stațiunilor de pe Litoral Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 1,204 milioane de lei.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, în perioada 11- 14 august, controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei de mediu la nivelul unităţilor de cazare şi alimentaţie publică, al şantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

Elit - Gustul Desăvârșit

‘Am extins numărul de controale în zona staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiştii care îşi petrec vacanţa aici să se bucure de plaje şi unităţi de cazare curate şi primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancţiuni drastice şi am ajuns până la suspendări de activitate şi sesizări penale pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizaţi vor înţelege că unde-i lege nu-i tocmeală şi vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancţionaţi’, a declarat Florin Bănică, comisar general adjunct al GNM.

Pe durata celor 182 de controale efectuate, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislaţiei de mediu, fapt care a generat aplicarea a 84 de sancţiuni în cuantum de 1,204 milioane de lei, la care s-au adăugat şase suspendări de activitate, o desfiinţare de lucrări cu aducerea terenului la starea iniţială, precum şi confiscarea unui autovehicul.

De asemenea, a fost înaintată o sesizare penală pentru depozitări necontrolate de deşeuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare