Rămâi conectat

Actualitate

Alba Iulia are nevoie de un primar pentru toţi cetăţenii!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Discuţiile despre regionalizare şi reorganizarea instituţiilor deconcentrate din judeţului Alba, propuneri venite din partea PDL, au făcut ca teme importante de pe agenda cetăţeanului să treacă pe planul secund. Revenind la situaţia economică a oraşului nostru, am discutat despre soluţiile USL cu Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba şi candidat la Primăria Alba Iulia.
– Cetăţenii municipiului spun că Alba Iulia este un oraş în care toate activităţile sunt extrem de politizate. Mulţi dintre cei care astăzi s-au supus PDL susţin că le este frică de liderii acestei organizaţii pentru a vota schimbarea. Ce mesaj le adresaţi lor?
– Pentru mine, cetăţenii din Alba Iulia sunt egali şi nu au culoare politică; e important doar ceea ce ei ştiu şi pot să facă pentru dezvoltarea acestui oraş. Ştiu foarte bine că mulţi dintre funcţionarii publici, dar şi agenţii economici din oraş sunt supuşi unor presiuni venite din partea liderilor PDL de Alba, care astfel urmăresc să câştige susţinători. Noi, cei din PSD Alba, nu vrem să facem o politică prin care să îi înlocuim pe ai lor cu ai noştri. Am spus clar şi repet, în calitate de candidat al PSD la Primăria Alba Iulia, că scopul meu principal este să sprijin dezvoltarea economică şi socială a acestui oraş pentru fiecare albaiulian. Aşă că, oamenii de bună credinţă care respectă legea şi muncesc pentru acest oraş nu vor avea decât de câştigat, iar dacă PDL Alba şi liderii săi nu se potolesc, le transmit cetăţenilor că pot oricând conta pe noi pentru a-i proteja. Pentru mine, administraţia nu are culoare politică, poate pentru domnul Hava are!
– Ce părere aveţi despre tot mai desele plecări din echipa de conducere a PDL Alba. E posibil să rămână primarul singur?

– Această tendinţă confirmă faptul că avem un primar care nu mai este ce era cândva. El şi-a abandonat principiile şi nu mai are niciun fel de motivaţie pentru a conduce acest oraş către dezvoltare. Aşa se întâmplă cu un om aflat la finalul carierei, care se gândeşte la ce mai poate face pentru el, pe ultima sută de metri şi, eventual,… la un post călduţ pe care poate să îl ofere prietena Elena Udrea şi domnul Băsescu. Oricum, este evident că e un om schimbat, dovada fiind chiar faptul că îl vedem tot mai rar pe străzile oraşului. Pentru noi, însă, cetăţenii sunt prioritatea şi atâta timp cât oamenii vor înţelege că oraşul şi ţara pot fi gestionate mai bine, noi, în interesul lor, putem să ne gândim la proiecte de viitor pentru Alba Iulia. În ceea ce priveşte aşa-zisele sondaje de opinie ale PDL Alba, sunt de părere că cel care le-a anunţat nu ştie pe ce lume trăieşte nici în Alba, dar nici la Bucureşti. Realitatea ne spune că, nici împreună, Hava şi Dumitrel nu ajung la 60 la sută în Alba Iulia. Potrivit sondajelor USL, câştigăm susţinători cu fiecare zi care trece!
– Au avut loc Zilele Oraşului Alba Iulia, eveniment la care aţi participat şi dumneavoastră, ca orice cetăţean obişnuit. Dincolo de distracţie, costurile vehiculate, de peste 100.000 de euro, vi se par normale în această perioadă de criză?
– Nu îmi place să vorbesc de sume. Se ştie deja că PDL a intrat în campanie electorală şi că presaţi de faptul că vor pierde alegerile caută orice metodă pentru a mitui cetăţeanul cu iluzii ieftine. Eu cred însă că albaiulienii sunt oameni cu multă putere de gândire şi că vor şti să facă diferenţa între nevoile reale ale acestui oraş şi „Micul electoral”. Aş mai vrea să spun un lucru: PSD Alba a votat mereu pentru orice proiect de infrastructură şi de dezvoltare a Cetăţii Alba-Carolina. Noi credem că acest proiect turistic poate fi o oportunitate pentru oraş, deşi cu toţii ştim că multe dintre costurile lucrărilor depăşesc cu mult valoarea lor reală. Mai mult decât atât, fără o coerentă dezvoltare a proiectului turistic vom rămâne la stadiul actual în care autocarele din Sibiu sau Cluj vor debarca turişti în faţa catedralei, pentru un tur de 30 de minute, iar apoi vizitatorii vor pleca din oraş fără că albaiulienii să aibă de câştigat de pe urma recentei investiţii – Cetatea.
Din păcate, deşi de peste doi ani tot invit primăria la o discuţie serioasă pe această temă sunt refuzat dintr-un simplu orgoliu politic al primarului.
– Aţi demarat, încă de la începutul anului, un tur al cartierelor albaiuliene. Ce vă propuneţi prin aceste vizite şi de ce trebuie să participe cetăţenii?
– Pot spune că săptămânal mă întâlnesc cu cetăţenii din mai multe zone ale oraşului. În perioada următoare voi intensifica acest tur şi invit cât mai mulţi albaiulieni să participe la aceste întâlniri. Este important să discutăm despre problemele reale ale oraşului Alba Iulia şi ale albaiulienilor şi poate împreună vom găsi soluţii la multe dintre ele. Eu vreau ca oamenii să ştie că vor avea în mine o persoană cu care se poate discuta oricând şi care le va spune sincer ce se poate şi ce nu se poate face, asta pentru că eu nu cred în promisiuni deşarte. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea