Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Alba, în topul județelor privind sumele alocate pentru drumurile judeţene şi comunale în 2013 – peste 16.000.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit bugetului de stat pe anul 2013, Alba se situează pe locul 7 în topul județelor, privind sumele defalcate din TVA, alocate pentru drumurile judeţene şi comunale. Este vorba despre suma totală de 16.060.000 de lei (3,41% din totalul de 1.752.611.000 de lei), cu circa 200.000 de lei mai puțin față de anul trecut.

Potrivit documentului este vorba despre 40,53 lei per persoană/ locuitor al județului Alba, față de 35,64/persoană în 2012.

În formula de calcul utilizată pentru anul 2013, cifra populației județului este semnificativ diminuată, față de cea folosită pentru 2012. Astfel, deși suma totală alocată pentru anul curent este inferioară celei din anul precedent, per persoană, ea este mai mare cu aproape 5 lei.

În topul primelor 6 unită’i administrativ-teritoriale din țară, se clasează, în ordinea valorii sumelor alocate, județele Hunedoara, Argeș, Bihor, Timiș, Suceava și Buzău.

Aceste fonduri sunt necesare pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere din judeţul Alba, în localităţi precum Unirea, Cergău, Sâncel, Ciuruleasa, Cergău, Căpud, Șard, Câmpeni, Buru,etc


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea