Rămâi conectat

Actualitate

”Alba în siguranță” – 230 de polițiști au acționat, într-o singură zi, pe raza județului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Aproape 750 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 11 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în cadrul acțiunii desfășurate ieri pe teritoriul județului Alba. Datorită prezenţei active în trafic a poliţiştilor, pe durata acţiunii, nu au fost înregistrate evenimente rutiere din care să rezulte decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

În baza Planului de acţiune ”Alba în siguranţă”, elaborat de Inspectoratului General al Poliţiei Române, efective de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu inspectoratele de poliţie judeţene, Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române a organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza întregului județ.

Acţiunea a fost organizată pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, crearea cadrului operaţional necesar diminuării riscului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură împotriva patrimoniului.

Au fost angrenaţi 230 de poliţişti, dintre care 64 de poliţie rutieră, 162 poliţiştii din structurile de ordine şi siguranţă publică şi 4 din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 14 jandarmi din cadrul Inspectoratului de jandarmi Judeţean Alba. Pentru executarea unor activităţi specifice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a primit sprijin cu câte 2 echipaje de poliţie rutieră, formate din câte 2 poliţişti fiecare de la inspectoratele de poliţie Cluj, Hunedoara, Mureş şi Sibiu.

În cadrul acţiunii au fost constatate 17 infracţiuni dintre care 10 de natură judiciară, 6 la regimul circulaţiei rutiere şi o infracţiune de altă natură, pentru care sunt cercetate 26 de persoane. Dintre cele 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere 2 infracţiuni au fost de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 au fost infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui auto neînmatriculat

Pentru diverse încălcări ale normelor legale polițiștii au aplicat 746 de sancțiuni contravenționale, dintre care 102 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 2 pentru încălcarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, 4 pentru încălcarea prevederilor privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 585 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 53 de sancţiuni pentru încălcarea altor acte normative.

Dintre sancțiunile privind circulația pe drumurile publice 172 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, 8 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, polițiștii au reținut 11 de permise de conducere și au fost retrase 20 certificate de înmatriculare.

Astfel de acţiuni, menite să asigure creşterea autorităţii poliţiei, respectarea legii, prevenirea şi combaterea faptelor sociale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier şi asigurarea respectării legii, care reprezintă priorităţi ale poliţiei,  vor mai fi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi în perioada următoare. Adresăm tuturor persoanelor rugămintea de a respecta legile şi normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică și mediul inconjurător”, transmite IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea