Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face
Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, recomandările pentru a usura situatia.
Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor.
Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și numărul semnificativ de internări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase, epidemia a fost declarată la nivel național.
„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”.
Aceasta permite vaccinarea copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu scheme de vaccinare incomplete. La nivel național, s-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe.
În plus, Ministerul Sănătății va iniția o campanie de informare alături de medicii de familie pentru a încuraja o mai bună respectare a programului de vaccinare. Rujeola, o boală infecțioasă, se răspândește cu ușurință mai ales în rândul copiilor nevaccinați, putând avea evoluții grave și complicații, conform avertismentelor oficiale.
Procentul de acoperire vaccinală cu prima doză este de 78%, iar cu a doua doză este de 62%, prezentând o tendință descrescătoare pe parcursul ultimilor 10 ani.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri