Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, recomandările pentru a usura situatia.

Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor.

Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și numărul semnificativ de internări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase, epidemia a fost declarată la nivel național.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”.

Citește și: Trei tineri din Alba au oferit speranță bolnavilor care au nevoie de sânge: S-au prezentat împreună la Centrul de Transfuzie Sanguină

Aceasta permite vaccinarea copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu scheme de vaccinare incomplete. La nivel național, s-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe.

În plus, Ministerul Sănătății va iniția o campanie de informare alături de medicii de familie pentru a încuraja o mai bună respectare a programului de vaccinare. Rujeola, o boală infecțioasă, se răspândește cu ușurință mai ales în rândul copiilor nevaccinați, putând avea evoluții grave și complicații, conform avertismentelor oficiale.

Procentul de acoperire vaccinală cu prima doză este de 78%, iar cu a doua doză este de 62%, prezentând o tendință descrescătoare pe parcursul ultimilor 10 ani.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea