Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ajutor pentru o familie din Vințu de Jos care a rămas fără locuința distrusă de un incendiu: 7.000 de lei de la AJPIS Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor pentru o familie din Vințu de Jos care a rămas fără locuința distrusă de un incendiu: 7.000 de lei de la AJPIS Alba

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Alba acordă un ajutor de urgență în valoare de 7.000 de lei unei familii din comuna Vințu de Jos, a cărei locuință a fost distrusă de un incendiu în urmă cu câteva luni.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, ”ajutoarele de urgență se acordă conform prevederilor Legii 416/2001, fiind o formă de susținere a familiilor aflate în dificulate și nu pot fi considerate ca fiind despăgubiri. Sunt ajutoare de tip social (numite de urgență), se acordă ocazional, în cazuri excepționale, unor familii sau persoane singure care se află în situații de necesitate ca urmare a calamităților naturale, incendiilor, accidentelor, precum și în alte situații deosebite datorate stării de sănătate sau altor cauze, pentru evitarea riscului de marginalizare sau excluziune socială”.

Legea 416/2001 prevede că ajutoarele de urgență se acordă de Guvern, la propunerea ANPIS și apoi a Ministerului Muncii, dar și de către primari, în limita fondurilor existente.

Ajutoarele de urgență se aprobă prin hotărâre a guvernului, elaborată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pe baza propunerilor întemeiate transmise de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.

Familia din comuna Vințu de Jos, beneficiară a ajutorului de urgență de 7.000 de lei acordat de AJPIS Alba, poate să folosească suma acordată de guvern pentru a-și asigura cele necesare traiului de fiecare zi.

Asigurarea obligatorie – cea mai simplă modalitate de a-ți proteja locuința și bunurile

Asigurarea prin polița PAID acoperă daunele produse asupra locuinței ca urmare a unui dezastru natural, ca efect direct sau indirect al acestuia. Din păcate, deocamdată puțini români înțeleg de ce este important să se protejeze împotriva dezastrelor și se expun pericolului de a pierde tot ce au obținut cu multă muncă, o viață.

Pentru asigurarea obligatorie se plătește o sumă cuprinsă între 10 și 20 de euro pe an, iar în caz de calamitate despăgubirea poate ajunge până la 20.000 de euro. Asigurarea facultativă acoperă, în plus, și riscuri cum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul. Din păcate, în prezent, din neglijență sau pentru că nu dispun de suma necesară, doar unu din 5 români și-au asigurat locuința.

E important să subliniem faptul că o asigurare facultativă nu se poate încheia decât în prezența asigurării obligatorii. Poate evenimentele care au avut loc în ultima perioadă – inundații, explozii, incendii și altele, îi vor determina pe români să deschidă ochii, să-și protejeze bunurile și locuința, pentru a nu ajunge în situații limită în care pierd totul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident între două mașini în Alba Iulia pe strada Tudor Vladimirescu: Două persoane au fost rănite

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident între două mașini în Alba Iulia pe strada Tudor Vladimirescu: Două persoane au fost rănite Un accident s-a petrecut miercuri seara, 1 mai, pe strada Tudor Vladimirescu între două autoturisme. Cele trei persoane implicate, doi adulți si un minor, au fost transportate la spital. IPJ Alba intervine cu 3 autospeciale pentru acordarea măsurilor specifice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea