Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ajutor de 200 de euro pentru elevii și studenții până în 26 de ani, ca să își cumpere calculatoare: Cât trebuie să fie venitul brut pe membru de familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ajutor de 200 de euro pentru elevii și studenții până în 26 de ani, ca să își cumpere calculatoare: Cât trebuie să fie venitul brut pe membru de familie

Elevii și studenții până în 26 de ani, care au venitul brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei, ar putea să primească 200 de euro, astfel încât să își achiziționeze calculatoare, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Pentru anul 2022, aproape 2.000 de elevi au fost selectați de Ministerul Educației pentru a primi 200 de euro, ajutor financiar, ca să-și cumpere calculatoare.

„Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat „EURO 200” continuă și în anul 2023. De acest sprijin beneficiază elevii/studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, proveniți din familii pentru care venitul brut lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 250 lei”, se arată în nota de fundamentare.

O noutate o reprezintă faptul că a crescut venitul brut pe membru de familie, pentru a intra în posesia banilor. Concret, anul trecut, venitul brut pe membru de familie trebuia să fie mai mic sau egal cu 250 de lei.

În proiect este propusă o configurație minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă ajutor financiar. Conform documentului consultat, calculatoarele vor cuprinde în mod obligatoriu un sistem de operare licențiat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea