Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Aiudul va beneficia de 16 autobuze electrice: Licitația de peste 18 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Aiudul va beneficia de 16 autobuze electrice: Licitația de peste 18 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban și stații de încărcare cu montare și punere în funcțiune, în cadrul proiectului „Transport public ecologic în Municipiul Aiud”.

Valoarea totală estimată a contractului este între 18.393.680 lei, fără TVA.

Prezenta achiziție vizează furnizarea a 16 autobuze electrice noi pentru transportul urban, respectiv furnizarea, montarea și punere în funcțiune a 16 stații de încărcare lente si 4 statii de incarcare rapide in cadrul proiectului „Transport public ecologic in Municipiul Aiud” depus prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014 – 2020 Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 4e Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Autobuzele electrice care vor fi achiziționate vor îndeplini condițiile legate de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale și vor asigura un nivel ridicat de fiabilitate, costuri de mentenanță scăzute, precum și accesul facil la agregatele importante (motor de tracțiune, baterii, transmisie, punți, sistem de direcție, sistem de frânare).

Vor fi dotate cu funcție de autodiagnoză, care, coroborată cu fiabilitatea crescută a echipamentelor și calitatea materialelor utilizate la fabricarea și echiparea autobuzelor electrice, va oferi posibilitatea de exploatare curentă fără a fi necesară revizia zilnică. Vor fi admise verificări zilnice pentru integritatea autobuzelor electrice în ansamblu și verificări ale sistemelor mecanice și electrice care concură la siguranța circulației.

Autobuzele electrice vor fi realizate în conformitate cu legile adoptate cu privire la accesul în autobuzele electrice a persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Autobuzele electrice cu lungimea de maxim 8,000 m vor avea o capacitate de încărcare de 15 pasageri cu locuri pe scaune, 1 loc pentru șofer si 18 locuri in picioare respectandu-se astfel spațiul impus de 0,125 m2/calator în picioare.

Caroseria va fi autoportantă de tip cheson și va avea podeaua coborâtă. Nu vor fi admise trepte pe toată suprafața disponibilă pentru călătorii în picioare. Caroseria va fi garantată la coroziune minim 10 ani. Ea va fi prevăzută in funcție de lungimea autovehiculului cu 1 sau 2 uși de acces cu funcționare automată pentru călători.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15-28 octombrie. „Încoronarea de la Alba Iulia” la Muzeul Naţional de Istorie a României: 102 ani de la momentul istoric

Cezar Lancrajan

Publicat

în

15-28 octombrie. „Încoronarea de la Alba Iulia” la Muzeul Naţional de Istorie a României: 102 ani de la momentul istoric Cu ocazia împlinirii a 102 ani de la momentul istoric din 15/ 28 octombrie 1922 – încoronarea regelui Ferdinand I şi reginei Maria ca suverani ai tuturor românilor – Muzeul Naţional de Istorie a României […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea