Rămâi conectat

Curier Județean

Aiudul îşi cinsteşte patronii spirituali, pe cei trei sfinţi ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie şi Ioan Gură de Aur. Slujbă la catedrală, duminică

Alexandra Mates

Publicat

în

sfintii trei ierarhiDuminică, 1 februarie, Primăria şi Catedrala aiudeană vor avea zi de praznic, pomenindu-şi ocrotitorii şi purtătorii de grijă, moment la care sunt aşteptaţi toţi cei care îi recunosc şi îi invocă în această asumată misiune a lor.

Vineri,  30 ianuarie 2015, la pomenirea Sfinților Trei Ierarhi „Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur”, Aiudul își cinstește patronii spirituali.

Din 1974 acești sfinți sunt purtătorii de grijă ai bisericii și parohiei care le poartă numele.

Drept urmare, în urmă cu 12 ani, preotul Emil Gâlea, parohul Catedralei Ortodoxe din Aiud, a propus Consiliului Local ca acești „mari dascăli și ierarhi ai lumii” să fie declarați ocrotitorii orașului nostru.

Propunerea motivată și argumentată a fost însușită de consilierii locali, care au procedat în consecință și i-au declarat patronii spirituali ai orașului, prin Hotărârea nr.13 a Consiliului Local  din 30 ianuarie 2003 .

La ceas de sărbătoare, Mihai Horațiu Josan, primarul Municipiului Aiud, le dorește tuturor celor care poartă numele acestor sfinți un călduros ”La mulți ani” .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea