Aiudul îşi cinsteşte patronii spirituali, pe cei trei sfinţi ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie şi Ioan Gură de Aur. Slujbă la catedrală, duminică

sfintii trei ierarhiDuminică, 1 februarie, Primăria şi Catedrala aiudeană vor avea zi de praznic, pomenindu-şi ocrotitorii şi purtătorii de grijă, moment la care sunt aşteptaţi toţi cei care îi recunosc şi îi invocă în această asumată misiune a lor.

Vineri,  30 ianuarie 2015, la pomenirea Sfinților Trei Ierarhi „Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur”, Aiudul își cinstește patronii spirituali.

ELIT

Din 1974 acești sfinți sunt purtătorii de grijă ai bisericii și parohiei care le poartă numele.

Drept urmare, în urmă cu 12 ani, preotul Emil Gâlea, parohul Catedralei Ortodoxe din Aiud, a propus Consiliului Local ca acești „mari dascăli și ierarhi ai lumii” să fie declarați ocrotitorii orașului nostru.

Propunerea motivată și argumentată a fost însușită de consilierii locali, care au procedat în consecință și i-au declarat patronii spirituali ai orașului, prin Hotărârea nr.13 a Consiliului Local  din 30 ianuarie 2003 .

La ceas de sărbătoare, Mihai Horațiu Josan, primarul Municipiului Aiud, le dorește tuturor celor care poartă numele acestor sfinți un călduros ”La mulți ani” .

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

libriu pasa 31 ianuarie 2015 at 0:44

D-zeu trebuie sa ocroteasca un oras nu niste oameni fie ei si sfinti. Galea nu este popa ala care „ingrijeste” de batrani ca sa-i ramana lui casele? Si apropo, primaria nu ar trebuie bagata in chestiunea asta cu patronii. Ar trebuii bagata in cautarea de investitori si crearea locurilor de munca. Bine zice: Desteapta-te romane!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...