Rămâi conectat

Actualitate

Aiudenii au idei bune pentru afaceri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Centrul Comunitar „Resursă” din Aiud a avut loc, în cadrul Săptămânii Tinerilor Antreprenori, un concurs de idei de afaceri organizat de Consiliul Judeţean Alba, beneficiar al proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, CCR Aiud şi Consiliul Local Aiud, în parteneriat cu Fundaţia CIVITAS pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţă Socială şi Die Quardenker- Austria.
Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, a declarat că 10 idei de afaceri au fost înscrise în concursul adresat în special tinerilor aiudeni. Cea mai bună prezentare i-a aparţinut lui Balogh Csilla, care a susţinut un proiect de dezvoltare a Asociaţiei HIP-TEP. O altă idee apreciată de juriu a fost prezentată de Marius Spaniol, vânzător ambulant, care şi-a exprimat intenţia de a-şi deschide un magazin pentru întreţinerea familiei. Nu în ultimul rând, juriul a remarcat şi atelierul de creaţie pentru pictură pe sticlă şi portrete în tuş, idee prezentată de Florina Borca.
Ceilalţi participanţi au susţinut ideea înfiinţării unor ferme de bovine, de furaje sau de ouă, a deschiderii în Aiud a unui club de noapte sau a unui coafor. Toţi participanţii la concurs vor beneficia de pregătire în vederea accesării de proiecte europene şi guvernamentale pentru dezvoltarea ideilor lor şi vor învăţa cum se elaborează un plan de afaceri.
Primarul Horaţiu Josan a salutat iniţiativa de organizare a unei competiţii pentru idei de afaceri şi a subliniat necesitatea completării măsurilor de susţinere a investitorilor luate la nivel local de autorităţi în virtutea posibilităţilor legale pe care le au cu politici fiscale sănătoase adoptate de Guvern, care să sprijine realmente mediul de afaceri, atât de important pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea