Rămâi conectat

Curier Județean

Agricultura creează locuri de muncă la ţară şi la oraş

Publicat

în

După 20 de ani de bâjbâială economică am ajuns să mâncâm peste 70 la sută din produsele agroalimentare de la alţii. Aceşti alţii sunt cei cărora înainte de 1989 le dădeam noi mâncare. Acum, din Turcia, o ţară cu un potenţial agricol net sub noi, importăm cartofi, ceapă, pepeni şi mai toate legumele şi fructele care se fac la noi. N-au condiţii dar au minte şi au înţeles că dacă n-ai altceva, agricultura te poate scoate din necaz. Noi am distrus industria, cu turismul nu putem trece nici de bulgari iar de alţii nu mai zic. Toată lumea vede că mâncarea se scumpeşte şi împovărează bugetul fiecărei familii şi totuşi guvernul nu ia nici o măsură hotărâtă de îndreptare a lucrurilor.
Orice marfă alimentară importată înseamnă locuri de muncă în ţara exportatorului şi şomaj la noi. Prin urmare, neglijarea agriculturii a creat în primul rând şomaj, atât la ţară cât şi la oraş. Au dispărut fabricile care prelucrau produsele alimentare, ceea ce înseamnă şomaj. Datorită importurilor necontrolate şi chiar nesăbuite multe specii de animale la noi în ţară sunt tot mai puţine (ex.vita, porcul, oaia).
Ce-i de făcut? USL PROPUNE:
1. Guvernul să se decidă, continuăm aşa mâncând de la alţii sau facem ce trebuie să facem pentru români?
2. Subvenţionarea la nivelul ţărilor UE la toate tipurile de produse.
3. Autorităţile locale, primării, consiliile judeţene să facă parteneriate public private pentru înfiinţarea de depozite şi fabrici de prelucrare.
4. Realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile agricole în vederea constituirii unei pieţe a terenurilor agricole. Într-un cuvânt întăbulare gratuită.
5. Program naţional pentru înfiinţarea de sere pentru legume şi fructe.
6. Program naţional pentru înfiinţarea de centre de colectare şi depozitare în cadrul zonelor specializate în producerea anumitor legume şi fructe.
7. Program naţional pentru înfiinţarea de microfrabrici locale de procesare care să deservească producătorii de legume şi fructe din zona respectivă.
8. România poate produce suficient pentru consumul populaţiei şi pentru a deveni din piaţa de desfacere un jucător pe piaţa internaţională. Din importatori să devenim exportatori, agricultura poate aduce valută în ţară. În prezent noi dăm valută pentru mâncare la alţii
9. Diminuarea până la eliminarea a importului de produse alimentare care se pot produce la noi în ţară. Importurile necontrolate au pus pe butuci zeci de mii de ferme agricole şi zootehnice.
Repet, dezvoltarea agriculturii aduce multe locuri de muncă atât la ţară cât şi la oraş.
ec. Ioan FLOREA,
consilier judeţean PSD


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea