Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Agricultura creează locuri de muncă la ţară şi la oraş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 20 de ani de bâjbâială economică am ajuns să mâncâm peste 70 la sută din produsele agroalimentare de la alţii. Aceşti alţii sunt cei cărora înainte de 1989 le dădeam noi mâncare. Acum, din Turcia, o ţară cu un potenţial agricol net sub noi, importăm cartofi, ceapă, pepeni şi mai toate legumele şi fructele care se fac la noi. N-au condiţii dar au minte şi au înţeles că dacă n-ai altceva, agricultura te poate scoate din necaz. Noi am distrus industria, cu turismul nu putem trece nici de bulgari iar de alţii nu mai zic. Toată lumea vede că mâncarea se scumpeşte şi împovărează bugetul fiecărei familii şi totuşi guvernul nu ia nici o măsură hotărâtă de îndreptare a lucrurilor.
Orice marfă alimentară importată înseamnă locuri de muncă în ţara exportatorului şi şomaj la noi. Prin urmare, neglijarea agriculturii a creat în primul rând şomaj, atât la ţară cât şi la oraş. Au dispărut fabricile care prelucrau produsele alimentare, ceea ce înseamnă şomaj. Datorită importurilor necontrolate şi chiar nesăbuite multe specii de animale la noi în ţară sunt tot mai puţine (ex.vita, porcul, oaia).
Ce-i de făcut? USL PROPUNE:
1. Guvernul să se decidă, continuăm aşa mâncând de la alţii sau facem ce trebuie să facem pentru români?
2. Subvenţionarea la nivelul ţărilor UE la toate tipurile de produse.
3. Autorităţile locale, primării, consiliile judeţene să facă parteneriate public private pentru înfiinţarea de depozite şi fabrici de prelucrare.
4. Realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile agricole în vederea constituirii unei pieţe a terenurilor agricole. Într-un cuvânt întăbulare gratuită.
5. Program naţional pentru înfiinţarea de sere pentru legume şi fructe.
6. Program naţional pentru înfiinţarea de centre de colectare şi depozitare în cadrul zonelor specializate în producerea anumitor legume şi fructe.
7. Program naţional pentru înfiinţarea de microfrabrici locale de procesare care să deservească producătorii de legume şi fructe din zona respectivă.
8. România poate produce suficient pentru consumul populaţiei şi pentru a deveni din piaţa de desfacere un jucător pe piaţa internaţională. Din importatori să devenim exportatori, agricultura poate aduce valută în ţară. În prezent noi dăm valută pentru mâncare la alţii
9. Diminuarea până la eliminarea a importului de produse alimentare care se pot produce la noi în ţară. Importurile necontrolate au pus pe butuci zeci de mii de ferme agricole şi zootehnice.
Repet, dezvoltarea agriculturii aduce multe locuri de muncă atât la ţară cât şi la oraş.
ec. Ioan FLOREA,
consilier judeţean PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea