Agricultura creează locuri de muncă la ţară şi la oraş
După 20 de ani de bâjbâială economică am ajuns să mâncâm peste 70 la sută din produsele agroalimentare de la alţii. Aceşti alţii sunt cei cărora înainte de 1989 le dădeam noi mâncare. Acum, din Turcia, o ţară cu un potenţial agricol net sub noi, importăm cartofi, ceapă, pepeni şi mai toate legumele şi fructele care se fac la noi. N-au condiţii dar au minte şi au înţeles că dacă n-ai altceva, agricultura te poate scoate din necaz. Noi am distrus industria, cu turismul nu putem trece nici de bulgari iar de alţii nu mai zic. Toată lumea vede că mâncarea se scumpeşte şi împovărează bugetul fiecărei familii şi totuşi guvernul nu ia nici o măsură hotărâtă de îndreptare a lucrurilor.
Orice marfă alimentară importată înseamnă locuri de muncă în ţara exportatorului şi şomaj la noi. Prin urmare, neglijarea agriculturii a creat în primul rând şomaj, atât la ţară cât şi la oraş. Au dispărut fabricile care prelucrau produsele alimentare, ceea ce înseamnă şomaj. Datorită importurilor necontrolate şi chiar nesăbuite multe specii de animale la noi în ţară sunt tot mai puţine (ex.vita, porcul, oaia).
Ce-i de făcut? USL PROPUNE:
1. Guvernul să se decidă, continuăm aşa mâncând de la alţii sau facem ce trebuie să facem pentru români?
2. Subvenţionarea la nivelul ţărilor UE la toate tipurile de produse.
3. Autorităţile locale, primării, consiliile judeţene să facă parteneriate public private pentru înfiinţarea de depozite şi fabrici de prelucrare.
4. Realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile agricole în vederea constituirii unei pieţe a terenurilor agricole. Într-un cuvânt întăbulare gratuită.
5. Program naţional pentru înfiinţarea de sere pentru legume şi fructe.
6. Program naţional pentru înfiinţarea de centre de colectare şi depozitare în cadrul zonelor specializate în producerea anumitor legume şi fructe.
7. Program naţional pentru înfiinţarea de microfrabrici locale de procesare care să deservească producătorii de legume şi fructe din zona respectivă.
8. România poate produce suficient pentru consumul populaţiei şi pentru a deveni din piaţa de desfacere un jucător pe piaţa internaţională. Din importatori să devenim exportatori, agricultura poate aduce valută în ţară. În prezent noi dăm valută pentru mâncare la alţii
9. Diminuarea până la eliminarea a importului de produse alimentare care se pot produce la noi în ţară. Importurile necontrolate au pus pe butuci zeci de mii de ferme agricole şi zootehnice.
Repet, dezvoltarea agriculturii aduce multe locuri de muncă atât la ţară cât şi la oraş.
ec. Ioan FLOREA,
consilier judeţean PSD
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate
ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate Un accident rutier a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 22.00, în localitatea Șard. O mașină a lovit un stâlp de curent. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Detasamentul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun