Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Agenții străini” aflați „în vizorul” lui Putin: Jurnaliști și ONG-iști „etichetați” de Rusia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Agenții străini” aflați „în vizorul” lui Putin: Jurnaliști și ONG-iști „etichetați” de Rusia

Comitetul Dumei de Stat din Federația Rusă a aprobat miercuri un amendament care prevede întocmirea unui registru unificat de informații despre persoanele care sunt „agenți străini” sau au legături cu „agenții străini”. Potrivit amendamentului, Ministerul Justiției va menține un registru unificat de informații despre persoanele fizice care îndeplinesc funcțiile de „agent străin”, sau afiliate persoanelor care îndeplinesc funcțiile de agent străin, informează agenția rusească Interfax.

În registrul unificat vor fi incluse persoanele fizice care sunt agenți străini, înscrise în registrul mass-media, precum și cetățenii care au fost angajați sau membri ai ONG-urilor sau diverselor asociații.

Separat, se indică faptul că în registru urmează să fie înscriși fondatorii, managerii și angajații mass-media străine.

În plus, se pot înscrie în registru persoanele care activează politic și care au primit asistență financiară sau imobiliară de la „agenți străini”.

Amendamentul a fost introdus pentru a doua lectură a proiectului de lege ( nr. 40921-8 ) privind principiile și parametrii uniformi pentru efectuarea votului electronic la distanță în toate alegerile din Rusia.

Alte modificări precizează cerințele pentru participarea „agenților străini” și a cetățenilor afiliați agenților străini la alegeri.

Astfel, materialele pre-electorale care menționează agenți străini sau declarațiile acestora vor trebui să fie însoțite de o placă care să informeze despre statutul de agent străin. Informațiile despre acest statut vor trebui indicate și în listele de semnături pentru candidat, pe standurile de informare, în materiale media despre candidatul-agent străin (cel puțin 15% din suprafața sau volumul materialului). Mai mult, un partid politic care a nominalizat un candidat agent străin sau un cetățean afiliat agenților străini va trebui, de asemenea, să indice acest fapt în campania lor.

Inițiatorii materialelor de campanie care menționează agenți străini vor trebui să informeze mass-media despre acest lucru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!” Citește și: Ce nume de fete și băieți cu nume de floare se sărbătoresc de Florii Floriile sunt prilej de sărbătoare pentru români în Postul Paştelui. Dacă aveţi prieteni sau rude care poartă nume de flori, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea