Rămâi conectat

Actualitate

Agent de pază, condamnat după ce a gazat și bătut pacienți la serviciul de urgență al unui spital din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un agent de pază angajat la o societate din Alba Iulia, care a prestat servicii de pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost condamnat la închisoare după ce a agresat două persoane ce s-au prezentat la serviciul de urgenţă al unităţii medicale, scrie Adevărul.ro

Agresiunea a avut loc în 12 aprilie 2015, dar o primă decizie a fost luată de Judecătoria Alba Iulia după mai bine de trei ani de la momentul comiterii faptei.

În prezent, dosarul se află în a doua fază de juddecată la Curtea de Apel Alba Iulia. Inculpatul L. Dragomir a primit pedeapsa de 1 an şi 2 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe o perioadă de 2 ani.

În plus, inculpatul, în solidar cu firma la care era angajat, trebuie să achite daune morale de 14.900 de lei. Potrivit motivării deciziei de la Judecătorie, persoanele vătămate s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pe motiv că una dintre acestea ar fi fost muşcată de un câine.

Aici, au intrat în discuţii cu personalul medical din cadrul camerei de triaj pacienţi, incomodând astfel buna desfăşurare a activităţilor. Având în vedere această situaţie, inculpatul L. Dragomir a intervenit pentru a evacua din incinta spitalului persoanele care perturbau activitatea cadrelor medicale.

În urma intervenţiei unuia dintre cadrele medicale din interiorul încăperii, cei trei au părăsit incinta spitalului, continuând discuţiile în afara clădirii, pe rampa de acces auto. La un moment dat, pe rampa de acces auto şi-a făcut apariţia un alt angajat al societăţii de pază, frate cu inculpatul, care s-a implicat în discuţiile în contradictoriu dintre acesta şi persoanele vătămate.

La scurt timp după apariţia fratelui său, agresorul a lovit cu palma peste faţă pe unul dintre cei doi bărbaţi după care, folosind spray-ul cu substanţe iritant-lacrimogene din dotare, a pulverizat câte un jet de substanţă în direcţia feţei ambelor persoane.

Ulterior, profitând de faptul că cei doi bărbaţi şi-au acoperit feţele după contactul cu substanţele iritant-lacrimogene, inculpatul i-a aplicat o lovitură în zona capului uneia dintre victime în urma căruia acesta a căzut la pământ, după care aplicat mai multe lovituri şi celeilalte persoane.

Evenimentele au fost surprinse de către camerele de supraveghere montate în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din vizionarea cărora a rezultat că ambele persoane vătămate au manifestat un comportament ostil la adresa agentului de pază.

De asemenea, a rezultat faptul că activitatea de pulverizare a sprayului lacrimogen în direcţia persoanelor vătămate, precum şi activitatea de lovire a acestora a fost efectuată doar de către inculpat fără a fi ajutat de către celălalt agent de pază.

În cauză a fost audiat şi administratorul firmei de pază, care a declarat că, în situaţia solicitării beneficiarului serviciului de pază, angajaţii firmei au obligaţia de a invita în afara incintei persoanele recalcitrante şi care provoacă scandal, iar în cazul în care acestea din urmă devin violente fizic, acesta poate folosi spray-ul lacrimogen din dotare, încunoştiinţând organele de poliţie cu privire la acest aspect. Acesta a mai spus că agenţii de pază nu au ca atribuţii lovirea persoanelor recalcitrante sau a celor violente fizic. Instanţa a considerat, astfel, că la momentul la care a procedat la agresarea persoanelor vătămate, agentul de pază şi-a depăşit şi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute în fişa postului şi se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

Sursa Adevărul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea