Rămâi conectat

Actualitate

AFIR a publicat ghidul pentru finanțarea grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol: Detalii și condiții de accesare a fondurilor

Bera Larisa

Publicat

în

AFIR a publicat ghidul pentru finanțarea grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol: Detalii și condiții de accesare a fondurilor

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru înființarea grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol, în cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027), prin intervenția DR-33.

Citește și: AFIR a publicat Ghidul final și lansează sesiunea de depunere a solicitărilor de finanțare prin submăsura 4.1, pachetul 4. „Investiţii în exploataţii agricole”

În vederea lansării sesiunii de depunere, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat Ghidul solicitantului pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol, activitate finanțată în cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027), prin intermediul intervenției DR-33.

Finanțarea acordată prin intermediul acestei intervenții este 100% nerambursabilă și este limitată la 100.000 euro/ an, fără să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere. Sprijinul se acordă sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, acordat în baza unui plan de afaceri.

Beneficiarii care pot obține finanțare prin DR-33 sunt grupurile de producători din sectorul agricol și din cel pomicol, constituite în baza legislației naționale în vigoare și recunoscute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, înainte de solicitarea sprijinului.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Versiunea finală a Ghidului solicitantului, precum și anexele aferente sunt disponibile pe pagina Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Finanțare sau accesând următorul link: Detalii și Anexe DR-33.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Valea Oltului se deschide în această seară, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit. Ce a declarat Ministrul Transporturilor

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Valea Oltului se deschide în această seară, cu două zile mai devreme decât termenul stabilit. Ce a declarat Ministrul Transporturilor Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că Valea Oltului va fi redeschisă pentru traficul rutier în această seară, cu două zile mai devreme decât termenul inițial stabilit. Închiderea drumului a avut loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea