Rămâi conectat

Curier Județean

Afacerist din Alba Iulia, condamnat la închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și restituirea a peste 500 000 €, pentru folosirea de documente false în obţinerea de fonduri europene

Publicat

în

Afacerist din Alba Iulia, condamnat la închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și restituirea a peste 500 000 €, pentru folosirea de documente false în obţinerea de fonduri europene

Un om de afaceri controversat din Alba Iulia a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru folosirea de documente false în obţinerea de fonduri europene. Acesta mai trebuie să plătească, potrivit deciziei definitive a Curţii de Apel, să returneze Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale suma de aproape 2,7 milioane de lei.

Omul de afaceri (Iancu Aurel Gelu) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente false, incomplete sau inexacte care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de sume de bani din bugetul general al Uniunii Europene. Sentinţa definitivă a fost pronunţată în 20 februarie 2020.

Instanţa de judecată a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani, timp în care inculpatul ar urma să îndeplinească o serie de obligaţii printre care şi cea de a efectua muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile în cadrul Direcţiei Regionale de Statistică Alba şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Curtea de Apel, în plus faţă de decizia Tribunalului, i-a mai interzis omului de afaceri exercitarea dreptului de a fi administrator al unei societăţi comerciale pe o perioadă de 2 ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Respinge cererea inculpatului de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art.281 alin.1 C.proc.pen. Admite apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Alba Iulia: În baza art.66 alin.1 lit.g C.pen. interzice inculpatului Iancu Aurel Gelu ca pedeapsă complementară şi exercitarea dreptului de a fi administrator al unei societăţi comerciale pe o perioadă de 2 ani. Înlătură dispoziţia de suspendare a executării pedepsei accesorii. Respinge apelul declarat de inculpatul Iancu Aurel Gelu împotriva aceleiaşi sentinţe. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate, în măsura în care nu contravin prezentei decizii”, se precizează în minuta hotărârii definitive.

Gelu Iancu a fost trimis în judecată de procurori DNA Alba Iulia în luna mai 2016. Prin actul de sesizare a fost acuzat că a solicitat şi a primit în mod ilegal, prin utilizarea de documnete false, o sumă importantă din fonduri europene, folosită pentru modernizarea activităţii unei fabrici de prelucrare a cărnii. Instanţa de fond de la Tribunal l-a obligat pe afacerist să plătească 2.672.616,91 lei către partea civilă reprezentată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Potrivit DNA, la data de 26 aprilie 2004, între Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi societatea administrată de inculopat s-a încheiat un contract având ca obiect acordarea unui ajutor financiar nerambursabil pentru realizarea proiectului intitulat ”Modernizarea activităţii de prelucrarea a cărnii”.

”În acest context, inculpatul, în calitate şi de responsabil legal de proiect, cu rea-credinţă, a folosit două oferte de preţ întocmite în fals şi trei cereri de ofertă cu conţinut inexact, având ca urmare obţinerea pe nedrept a sumei de 2.672.616,91 lei, reprezentând finanţare nerambursabilă”, se susţine în rechizitoriu. Procurorii susţin că aceste documente au fost folosite de inculpatul Iancu Aurel Gelu în derularea procedurii de achiziţie pentru a da o aparenţă de legalitate procedurii de evaluare a ofertelor, în sensul respectării condiţiilor de transmitere a cererilor de ofertă, primire, înregistrare şi evaluare, cu scopul creării artificiale a condiţiilor de declarare a eligibilităţii unor achiziţii de utilaje. Firma în cauză este Lider Prodcarn SRL, aflată în faliment. Societatea a fost vândută, ulterior, unui alt afacerist controversat: Dorel Tamaş, urmărit internaţional pentru o condamnare definitivă la 4 ani de închisoare cu executare.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Astăzi, 25 iunie, în Cetatea Alba Carolina, „Academia Doamnelor” a realizat un eveniment pentru a marca Ziua Națională a Iei.

„Astăzi, în Cetatea Alba Carolina, vrem să sărbătorim Ziua Iei care, defapt, a fost ieri, doar că noi am ținut să facem azi, sâmbăta, ca toți albaiulienii să poată participa la acest eveniment.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deci, Ziua Iei, ziua aniversară a iei, care ne bucurăm că din acest an a fost legiferată ca zi națională.

Noi am organizat o șezătoare vie, cu oameni care lucrează, vrem să vernisăm două expoziții frumoase organizate la Centrul Academia Doamnelor, expoziția de ii lucrate la atelierul „Alba coase ie” și expoziția „Satul românesc”, picturi realizate de doamnele participante la atelierul de pictură de la Academia Doamnelor”, a declarat Ana Cosma, consilier la Primăria Alba Iulia.

„În 24 iunie, de ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele, cunoscute în tradiția populară, s-a legiferat, este Ziua Națională a Iei române.

Un element vestimentar drag, de secole, românilor, și iată, care din nou devine nu neapărat o modă ci chiar o necesitate, pentru că, așa cum spuneam și înainte, în foarte multe case întâlnești ia.

Poartă oamenii adulți sau oamenii mai în vârstă, dar am văzut, cu mare plăcere, că poartă și tinerii, iar astăzi, centrul de resurse „Academia Doamnelor”, din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, fac un eveniment destinat iei.

Avem ii expuse, lucrate manual de către doamnele care activează la „Academia doamnelor”. Avem doamne care pictează, avem doamne care învață pe cei care vor să vină la aceste ateliere, cum să țese și cum să coase o ie, deci până la urmă este o pledoarie pentru acest element vestimentar atât de drag nouă, românilor”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Publicat

în

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia, continuă să susțină educația, pe tot parcursul anului 2022, prin proiectul „Primul meu calculator”, prin donarea a câte 5 calculatoare pe lună.

Proiectul „Primul meu calculator” își propune să ajute copiii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, din mediile defavorizate, oferindu-le acestora, pe întreg parcursul anului 2022, 60 de calculatoare. Donarea calculatoarelor se va face pe baza înscrierilor prin intermediul unui formular, fiind selectați câte 5 beneficiari pe lună. Cele două asociații își propun ca prin acest proiect să crească șansa la o educație de calitate, modernă și adaptată vremurilor în care trăim.

Înscrierile continuă și în luna iunie, selecția beneficiarilor și oferirea calculatoarelor efectuându-se la fiecare final de lună. În demararea acestui proiect cele două asociații sunt susținute de principalii sponsori ai proiectului Vision Tech Software și Info Group.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Joi, 23 iunie alte 7 calculatoare au fost livrate și acțiunea continua.”

„Continuăm inițiativa de a susține educația copiilor aflați într-o situație de risc. Proiectul „Primul meu calculator” se află în a sasea lună de derulare. În aceste momente complicate, marcate de războiul curent, momente pe care speram să nu le trăim niciodată, este important să ne păstrăm luciditatea și să continuăm să ajutăm cât putem de mult, acolo unde este nevoie. E important să continuăm acest cerc al binelui, iar pentru a identifica potențialii beneficiari, vă invităm să ne dați de veste său să completați chestionarul din articol, în numele persoanei care corespunde criteriilor de eligibilitate. Să facem bine este în natura noastră iar lumea aceasta ar arăta mult mai bine dacă am începe să facem bine” ne-a relatat Roxana Adam, președinte Rotaract Club Alba Iulia.

Persoanele care doresc să beneficieze de unul dintre cele 60 de calculatoare trebuie să completeze următorul formular: https://forms.gle/cpCQX2GYXzW6getZA sau la numărul de telefon: 0755125437

Criterii de eligibilitate:

•Familie cu minimum un copil, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani
•Copilul/copiii să fie încadrat/încadrați la o formă de învățământ
•Aplicantul trebuie să fie domiciliat în Alba Iulia
•Beneficiarul trebuie să fie încadrat în categoria persoanelor vulnerabile
**Aplicanții care nu dispun de un calculator/ laptop au întâietate
***Familiile care nu au fost selectate într-o lună pot aplica și pentru luna următoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Publicat

în

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Ioan Popa și Mihai Avram de la ISU Alba au câștigat locul I respectiv II, la categoriile lor de vârstă, la competiția “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari.

„Ioan, Mihai si Andrei sunt cei trei colegi care au făcut echipă în cadrul etapei naționale a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari din 26 de județe, competiția desfășurandu-se în municipiul Brașov.

La proba pe echipe, colegii nostri au reușit sa claseze ISU Alba pe locul II, iar la probele individuale rezultate au fost următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • POPA Ioan, locul I la categoria sub 30 ani;
  • AVRAM Mihai, locul II la categoria între 30-40 ani;

Salvatorii militari înscriși în competiție și-au demonstrat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole solicitante.

Felicitări tuturor și toate aprecierile pentru performanța și rezultatele deosebite! Suntem mândri de voi, dragi colegi!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare