Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Adrian Teban: „Ilustrul dr. Ioan Mihu va fi comemorat cu respectul cuvenit”

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Am aflat cu stupoare reproşurile legate de absenţa primarului şi viceprimarului de la comemorarea a 85 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu. Cu nedumerire mă întreb cine a organizat acel simpozion? Dacă a fost organizat de către PDL, atunci nu am nici un regret că nu am luat parte la el. Dacă a fost organizat în numele Societăţii Culturale „Vinereana”, ca membru al acesteia, mă întreb când s-a luat o decizie în acest sens?

Este o întrebare la care aştept un răspuns din partea lui Dorin David care m-a invitat la eveniment ca „prieten”, calitate în care nu mă regăsesc cu cineva care a trecut de la PNŢCD la PNL şi apoi la PDL.

            Dincolo de lipsa acestei invitaţii oficiale, absenţa autorităţilor publice locale de la evenimentul organizat cu sprijinul PDL Cugir, s-a datorat faptului că nu am dorit să legitimăm o acţiune pur electorală care ignoră datele istorice. Comemorarea a 85 de ani de la moartea dr. Ioan Mihu, cu o lună înainte de data reală, a avut ca scop unic acela de a oferi prilejul PDL-ului să-şi facă propagandă în plină campanie electorală.

Ca primar al oraşului Cugir şi ca om născut şi crescut în Vinerea dezaprob public acest mod propangandistic al PDL, care se foloseşte în mod abuziv de istoria şi personalităţile locale pentru a-şi scoate la rampă oameni ai căror ataşament cu localitatea Vinerea este cel puţin discutabil, dacă nu chiar îndoielnic. A face campanie pe seama unei personalităţi istorice dovedeşte nu doar populismul ieftin al PDL, ci  şi indecenţa pe care o manifestă pentru comunitatea locală din Vinerea şi trecutul acesteia.

Trecând peste neconcordanţa cu datele istorice reale, ne întrebăm ce reprezintă pentru comunitatea vinereană Alexandru Pereş, fiul unui fost securist, căruia PDL Cugir îi face acum propagandă folosindu-se de un simbol local şi naţional ca dr. Ioan Mihu. Totodată, interesul brusc pentru localitatea Vinerea ne nedermină să ne întrebăm unde a fost întreaga pleiadă PDL-istă atunci când au avut nevoie de susţinere politică proiectele locale precum staţia de epurare, drumul dintre Vinerea şi Sălişte, pista de biciclete dintre Vinerea şi Cugir.

Şi pentru că nu sunt adeptul amestecării istoriei cu politica, îi invit pe toţi cei interesaţi să participe la comemorarea dr. Ioan Mihu în data de 1 iulie 2012 la şcoala din Vinerea care-i poartă numele, iar pe cei interesaţi de campania electorală şi problemele administrative îi aştept luni, 4 iunie, orele 18.00 la Căminul Cultural Vinerea, unde va avea loc o întâlnire cu cetăţenii din localitate, organizată de USL Cugir.

În ceea ce mă priveşte, nu voi face niciodată campanie electorală folosindu-mă de numele unor înaintaşi; nu am nevoie nici să creez artificial evenimente doar pentru a veni în faţa electoratului şi nici să-mi schimb culoarea politică sau partidul din 4 în 4 ani pentru a atrage voturi Eu rămân acelaşi Adrian Teban aşa cum mă ştie majoritatea vinerenilor şi cugirenilor.

 Primarul Oraşului Cugir,  Adrian Teban                       


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii Singidavei în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii Singidavei în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă echipa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea