Adrian Negrescu, despre necesitatea dezvăluirii contribuțiilor României către Ucraina pentru a participa la reconstrucție: „Ar trebui ca guvernanții să prezinte în spațiul public cât a reprezentat ajutorul oferit de România țării vecine”
Adrian Negrescu, despre necesitatea dezvăluirii contribuțiilor României către Ucraina pentru a participa la reconstrucție: „Ar trebui ca guvernanții să prezinte în spațiul public cât a reprezentat ajutorul oferit de România țării vecine”
Economistul Adrian Negrescu avertizează că, fără transparență și o strategie clară, România riscă să fie exclusă din procesul de reconstrucție a Ucrainei, estimat la peste 500 de miliarde de euro. El propune adoptarea unei „Legi pentru reconstrucția Ucrainei” pentru a atrage investiții și a valorifica poziția geostrategică a țării.
Într-o postare recentă pe Facebook, analistul economic Adrian Negrescu a subliniat importanța transparenței și a unei strategii proactive din partea autorităților române în contextul reconstrucției Ucrainei. El a evidențiat că, pentru a obține un loc la masa negocierilor privind reconstrucția țării vecine, guvernanții ar trebui să prezinte public detalii despre ajutorul oferit de România Ucrainei, de la plățile pentru refugiați până la energia furnizată și muniția trimisă.
Citește și: Austeritate selectivă: Adrian Negrescu, despre creșterea salariilor la stat: „Guvernul tocmai a dat undă verde creșterilor de salarii în firmele de stat”
Negrescu a comparat abordarea României cu cea a altor lideri internaționali, precum Donald Trump, Emmanuel Macron și Donald Tusk, care și-au promovat eforturile financiare în sprijinul Ucrainei.
În contrast, el a criticat „secretomania” impusă de președintele Klaus Iohannis și perpetuată de politicieni precum Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu, considerând-o nejustificată și potențial dăunătoare pentru interesele economice ale României.
Pentru a facilita implicarea investitorilor în reconstrucția Ucrainei, Negrescu a propus adoptarea unei „Legi pentru reconstrucția Ucrainei”. Aceasta ar trebui să prevadă facilități fiscale, simplificarea procesului de autorizare și reducerea numărului de avize necesare, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea unui ecosistem de afaceri dedicat acestui demers.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local Cu toate că poate părea greu de crezut, cel mai consecvent și eficient susțînător și promotor al turismului local de până acum a fost chiar populația Municipiului Alba Iulia. Contrar așteptărilor, cei care adus un […]
Pe data de 11 mai 1968, în urmă cu 53 de ani, a început construcția primului model Dacia 1100. Câteva luni mai târziu, pe 20 august 1968, prima mașină Dacia 1100 a ieșit pe poarta Uzinei de la Colibași. Uzina a fost construită incepand cu 1966 într-un timp record de un şi jumătate şi avea […]
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]