Adrian Negrescu, despre necesitatea dezvăluirii contribuțiilor României către Ucraina pentru a participa la reconstrucție: „Ar trebui ca guvernanții să prezinte în spațiul public cât a reprezentat ajutorul oferit de România țării vecine”
Adrian Negrescu, despre necesitatea dezvăluirii contribuțiilor României către Ucraina pentru a participa la reconstrucție: „Ar trebui ca guvernanții să prezinte în spațiul public cât a reprezentat ajutorul oferit de România țării vecine”
Economistul Adrian Negrescu avertizează că, fără transparență și o strategie clară, România riscă să fie exclusă din procesul de reconstrucție a Ucrainei, estimat la peste 500 de miliarde de euro. El propune adoptarea unei „Legi pentru reconstrucția Ucrainei” pentru a atrage investiții și a valorifica poziția geostrategică a țării.
Într-o postare recentă pe Facebook, analistul economic Adrian Negrescu a subliniat importanța transparenței și a unei strategii proactive din partea autorităților române în contextul reconstrucției Ucrainei. El a evidențiat că, pentru a obține un loc la masa negocierilor privind reconstrucția țării vecine, guvernanții ar trebui să prezinte public detalii despre ajutorul oferit de România Ucrainei, de la plățile pentru refugiați până la energia furnizată și muniția trimisă.
Citește și: Austeritate selectivă: Adrian Negrescu, despre creșterea salariilor la stat: „Guvernul tocmai a dat undă verde creșterilor de salarii în firmele de stat”
Negrescu a comparat abordarea României cu cea a altor lideri internaționali, precum Donald Trump, Emmanuel Macron și Donald Tusk, care și-au promovat eforturile financiare în sprijinul Ucrainei.
În contrast, el a criticat „secretomania” impusă de președintele Klaus Iohannis și perpetuată de politicieni precum Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu, considerând-o nejustificată și potențial dăunătoare pentru interesele economice ale României.
Pentru a facilita implicarea investitorilor în reconstrucția Ucrainei, Negrescu a propus adoptarea unei „Legi pentru reconstrucția Ucrainei”. Aceasta ar trebui să prevadă facilități fiscale, simplificarea procesului de autorizare și reducerea numărului de avize necesare, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea unui ecosistem de afaceri dedicat acestui demers.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
14 mai: Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste În noaptea de 14/15 mai 1948 a început o amplă operațiune de arestare, desfășurată de autoritățile represive comuniste, în cooperare cu serviciile secrete ale ocupantului sovietic, care viza mii de tineri, mare parte dintre ei studenţi şi elevi de liceu, dar și Biserica, cultele […]
13 mai: Sfânta Glicheria. Povestea muceniței aruncată la fiare sălbatice, pentru că a refuzat să aducă jertfe idolului lui Zeus. Din moaștele ei a izvorât mir tămăduitor, care vindeca toate bolile
13 mai: Sfânta Glicheria. Povestea muceniței aruncată la fiare sălbatice, pentru că a refuzat să aducă jertfe idolului lui Zeus. Din moaștele ei a izvorât mir tămăduitor, care vindeca toate bolile Creștinii ortodocși o prăznuiesc în fiecare an, la 13 mai, pe Sfânta muceniță Glicheria. Fiica unui guvernator roman, Sfânta Glicheria a trăit în secolul […]
12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali Ziua internațională a asistenților medicali este celebrată, la 12 mai, în întreaga lume. Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și […]