Rămâi conectat

Economie

ADR Centru continuă activităţile pentru promovarea Programului Operaţional Regional

Publicat

în

Un nou contract de promovare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru a fost încheiat între Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management a programului. În baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesaţi asupra oportunităţilor de finanţare nerambursabile existente, precum şi asupra implementării transparente a proiectelor finanţate prin program. Contractul se va implementa pe parcursul anilor 2011 şi 2012, fiind o continuare a măsurilor de informare şi publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 până în prezent.
Contractul cu titlul „Sprijin acordat în perioada 2011-2012 pentru OI din cadrul ADR Centru în informarea şi publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, este finanţat prin Axa prioritară 6 „Asistenţa tehnică” a Programului Operaţional Regional, domeniul major de intervenţie 6.2 „Sprijinirea activităţilor de informare şi publicitate pentru implementarea Programului Operaţional Regional 2007-2013”. Valoarea totală eligibilă a contractului este de 886.206 lei, la care se adaugă suma de 212.689,44 lei, contravaloare TVA, ce va fi cofinanţată de la bugetul de stat. Prin activităţile propuse spre finanţare, proiectul sprijină implementarea Programului Operaţional Regional şi a activităţilor de promovare ale acestuia, creşterea capacităţii administrative a Organismului Intermediar pentru implementarea programului REGIO din cadrul ADR Centru, asigurarea calităţii şi coerenţei operaţiunilor finanţate la nivel regional, precum şi asigurarea utilizării eficiente şi transparente a fondurilor alocate Regiunii Centru.
„Rezultatele la care am ajuns în cei patru ani de implementare a Programului Operaţional Regional nu ar fi fost complete dacă nu am fi inclus şi componenta de informare şi promovare a sprijinului de care beneficiază Regiunea Centru, pentru dezvoltare cu susţinerea fondurilor europene. Avem un nou document pe baza căruia se realizează această activitate, respectiv un Plan de comunicare adaptat situaţiei noi în care am ajuns cu implementarea programului, care cuprinde evenimente şi pregătirea de materiale informative periodice, prin care informăm cetăţenii Regiunii Centru. Campaniile noastre de promovare se vor axa pe prezentarea proiectelor contractate de către autorităţile publice locale, de ONG-uri, sau de către intreprinderi, pe transparenţa utilizării fondurilor destinate imbunătăţirii şi dezvoltării climatului socio-economic din localităţile şi judeţele Regiunii Centru. Încercăm să subliniem mai ales rezultatele aşteptate prin utilizarea acestor fonduri şi beneficiile finale ale finanţărilor nerambursabile, care se adresează cetăţeanului”, a declarat Simion Creţu, director general al ADR Centru.
Prin intermediul acestui proiect, vor fi întreprinse de către ADR Centru, la nivelul Regiunii Centru, activităţi de promovare şi informare cum sunt: sesiuni de informare; evenimente dedicate potenţialilor beneficiari, mass-media şi beneficiarilor; campanii de informare şi promovare în media scrisă, radio şi TV; tipărire şi distribuţie publicaţii; diseminare informaţii prin pagina web; informaţii punctuale oferite prin intermediul Biroului de informare, precum şi distribuirea unor materiale promoţionale specifice Programului Operaţional Regional. (N.L.)

Publicitate

Economie

ANAF a publicat “lista ruşinii” pentru al doilea trimestru al anului . Care sunt firmele datornice la stat

Publicat

în

ANAF a publicat “lista ruşinii” pentru al doilea trimestru al anului . Care sunt firmele datornice la stat

-Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T2 2021, conform legislaţiei în vigoare.

-Obligaţiile fiscale pentru T2 2021 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2021.

În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T2 2020. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016.

Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

-500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

-250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

-100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Lista din acest an nu va cuprinde persoanele fizice, doar pe cele juridice, conform unor modificări legislative recente.

Lista poate fi consultată AICI

Publicitate
Citește mai mult

Economie

CANICULA pune bețe în roate transportatorilor: restricţiile de tonaj, prelungite până pe 2 august. Excepții la măsurile adoptate

Publicat

în

CANICULA pune bețe în roate transportatorilor: restricţiile de tonaj, prelungite până pe 2 august. Excepții la măsurile adoptate

Restricţiile de circulaţie vor fi prelungite până luni, 2 august, pe întreaga reţea rutieră, din cauza caniculei, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, exceptând judeţele Harghita, Suceava şi Botoşani.

Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNAIR), duminică şi luni, în intervalul orar 12.00 – 20.00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga reţea rutieră, exceptând judeţele: Harghita, Suceava şi Botoşani.

„Aceste restricţii vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, precizează CNAIR.

Electrica Furnizare Discount

CNAIR subliniază că măsurile adoptate nu vizează: transporturile de persoane; transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; transporturile poştale; transporturile de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; transporturile de mărfuri sub temperatura controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile produse provenite din exploatări agricole; transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Citește mai mult

Economie

Căldura „arde” economia : ANSVSA suspendă temporar transporturile de animale, de lungă durată, pe perioada caniculei

Publicat

în

Căldura „arde” economia : ANSVSA suspendă temporar transporturile de animale, de lungă durată, pe perioada caniculei

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor suspendă temporar transporturile de animale de lungă durată pe perioada caniculei, a informat autoritatea precizând că sistemele de ventilaţie nu sunt capabile să susţină temperatura sub 30 de grade Celsius.

Având în vedere faptul că pentru săptămâna în curs şi săptămâna viitoare, în ţara noastră sunt prognozate temperaturi foarte ridicate, maximele urmând să depăşească chiar şi 40° C, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus suspendarea temporară a transporturilor de animale de lungă durată, efectuate cu mijloace de transport care nu sunt echipate cu sistem de răcire a aerului.

Citește și : VIDEO| Se CIRCULĂ prin TOT nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Această măsură a fost dispusă întrucât, în cazul în care temperaturile exterioare preconizate pe ruta planificată depăşesc 30°C, sistemul de ventilaţie nu este capabil să menţină temperaturile din mijloacele de transport în intervalul 5 – 30°C, cu o marjă de +/- 5°C, prevăzut de dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1/2005. ANSVSA a transmis instrucţiuni tehnice în teritoriu pentru medicii veterinari oficiali, aplicabile transportului rutier de lungă şi scurtă durată şi transportului efectuat pe cale maritimă.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, se creşte suprafaţa alocată pe cap de animal, atât în cazul transportului rutier de lungă durată, cât şi în situaţia transporturilor efectuate pe cale maritimă.

Călătoriile rutiere de scurtă durată sunt permise doar atunci când acestea se desfăşoară în cursul nopţii sau în primele ore ale dimineţii, cu creşterea spaţiului alocat pe cap de animal şi cu limitarea cât mai mult posibil a duratei călătoriei.

În cazul exportului de animale către ţări terţe, indiferent de tipul mijlocului de transport utilizat, sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 150/2020.

Transporturile de animale efectuate pe distanţe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare de-a lungul întregii rute a călătoriei planificate vor scădea sub 30°C.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare