Rămâi conectat

Economie

ADR Centru continuă activităţile pentru promovarea Programului Operaţional Regional

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un nou contract de promovare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru a fost încheiat între Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management a programului. În baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesaţi asupra oportunităţilor de finanţare nerambursabile existente, precum şi asupra implementării transparente a proiectelor finanţate prin program. Contractul se va implementa pe parcursul anilor 2011 şi 2012, fiind o continuare a măsurilor de informare şi publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 până în prezent.
Contractul cu titlul „Sprijin acordat în perioada 2011-2012 pentru OI din cadrul ADR Centru în informarea şi publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, este finanţat prin Axa prioritară 6 „Asistenţa tehnică” a Programului Operaţional Regional, domeniul major de intervenţie 6.2 „Sprijinirea activităţilor de informare şi publicitate pentru implementarea Programului Operaţional Regional 2007-2013”. Valoarea totală eligibilă a contractului este de 886.206 lei, la care se adaugă suma de 212.689,44 lei, contravaloare TVA, ce va fi cofinanţată de la bugetul de stat. Prin activităţile propuse spre finanţare, proiectul sprijină implementarea Programului Operaţional Regional şi a activităţilor de promovare ale acestuia, creşterea capacităţii administrative a Organismului Intermediar pentru implementarea programului REGIO din cadrul ADR Centru, asigurarea calităţii şi coerenţei operaţiunilor finanţate la nivel regional, precum şi asigurarea utilizării eficiente şi transparente a fondurilor alocate Regiunii Centru.
„Rezultatele la care am ajuns în cei patru ani de implementare a Programului Operaţional Regional nu ar fi fost complete dacă nu am fi inclus şi componenta de informare şi promovare a sprijinului de care beneficiază Regiunea Centru, pentru dezvoltare cu susţinerea fondurilor europene. Avem un nou document pe baza căruia se realizează această activitate, respectiv un Plan de comunicare adaptat situaţiei noi în care am ajuns cu implementarea programului, care cuprinde evenimente şi pregătirea de materiale informative periodice, prin care informăm cetăţenii Regiunii Centru. Campaniile noastre de promovare se vor axa pe prezentarea proiectelor contractate de către autorităţile publice locale, de ONG-uri, sau de către intreprinderi, pe transparenţa utilizării fondurilor destinate imbunătăţirii şi dezvoltării climatului socio-economic din localităţile şi judeţele Regiunii Centru. Încercăm să subliniem mai ales rezultatele aşteptate prin utilizarea acestor fonduri şi beneficiile finale ale finanţărilor nerambursabile, care se adresează cetăţeanului”, a declarat Simion Creţu, director general al ADR Centru.
Prin intermediul acestui proiect, vor fi întreprinse de către ADR Centru, la nivelul Regiunii Centru, activităţi de promovare şi informare cum sunt: sesiuni de informare; evenimente dedicate potenţialilor beneficiari, mass-media şi beneficiarilor; campanii de informare şi promovare în media scrisă, radio şi TV; tipărire şi distribuţie publicaţii; diseminare informaţii prin pagina web; informaţii punctuale oferite prin intermediul Biroului de informare, precum şi distribuirea unor materiale promoţionale specifice Programului Operaţional Regional. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE

Unirea Ziarul

Publicat

în

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea