Rămâi conectat

Actualitate

Adolescenții în club doar cu mama și tata. Proiectul de lege care sperie minorii a fost adoptat de senatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Adolescenţii cu vârste sub16 ani ar putea intra în cluburi sau baruri doar cu părinţii sau tutorii legali. Asta prevede un proiect de lege care a fost adoptat de Senat. Legea va intra în vigoare doar după ce va avea şi votul deputaţilor.

discotecaProiectul a fost inițiat de senatorul PNL Sebastian Grapă, care s-a gândit că este nevoie de o lege prin care minorilor să le fie interzis accesul în cluburi după ce şi-a găsit fiica într-un bar:

Fata mea, care este în ultimul an de liceu, are o gășcuță de colegi, de tineri, și i-am găsit de câteva ori într-o crâșmă, într-o bodegă ordinară, unde consumau cu încuviințarea acelui care vindea atât alcool cât și tutun. L-am întrebat de ce le-a dat voie, mi-a răspuns pe un ton așa: „Măi, vrei să îți educ eu copilul?” Deci asta e atitudinea celor care se gândesc să câștige bani”, a argumentat Sebastian Grapă, senator PNL.

Întrebat ce va face dacă fiica sa îi cere să meargă cu ea în club, senatorul a răspuns: ”Categoric mă duc, stau… dansez cu ea. Mă duc, îmi place în club, îmi aduc aminte de anii tinereții!„.

Actul normativ mai prevede că patronii care deţin localuri trebuie să verifice vârsta celor care le trec pragul.

Proiectul va deveni lege după ce va trece de Camera Deputaţilor, for decizional.

Potrivit unul studiu publicat anul trecut de Ministerul Tineretului, 18% dintre cei care au recunoscut că beau alcool au până în 18 ani, iar 19% dintre tinerii care au participat la sondaj au declarat că au început să fumeze la vârsta de 16 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea