// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Adolescenții în club doar cu mama și tata. Proiectul de lege care sperie minorii a fost adoptat de senatori

Adolescenţii cu vârste sub16 ani ar putea intra în cluburi sau baruri doar cu părinţii sau tutorii legali. Asta prevede un proiect de lege care a fost adoptat de Senat. Legea va intra în vigoare doar după ce va avea şi votul deputaţilor.

discotecaProiectul a fost inițiat de senatorul PNL Sebastian Grapă, care s-a gândit că este nevoie de o lege prin care minorilor să le fie interzis accesul în cluburi după ce şi-a găsit fiica într-un bar:

Fata mea, care este în ultimul an de liceu, are o gășcuță de colegi, de tineri, și i-am găsit de câteva ori într-o crâșmă, într-o bodegă ordinară, unde consumau cu încuviințarea acelui care vindea atât alcool cât și tutun. L-am întrebat de ce le-a dat voie, mi-a răspuns pe un ton așa: “Măi, vrei să îți educ eu copilul?” Deci asta e atitudinea celor care se gândesc să câștige bani”, a argumentat Sebastian Grapă, senator PNL.

Întrebat ce va face dacă fiica sa îi cere să meargă cu ea în club, senatorul a răspuns: ”Categoric mă duc, stau… dansez cu ea. Mă duc, îmi place în club, îmi aduc aminte de anii tinereții!“.

Actul normativ mai prevede că patronii care deţin localuri trebuie să verifice vârsta celor care le trec pragul.

Proiectul va deveni lege după ce va trece de Camera Deputaţilor, for decizional.

Potrivit unul studiu publicat anul trecut de Ministerul Tineretului, 18% dintre cei care au recunoscut că beau alcool au până în 18 ani, iar 19% dintre tinerii care au participat la sondaj au declarat că au început să fumeze la vârsta de 16 ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Adolescenții în club doar cu mama și tata. Proiectul de lege care sperie minorii a fost adoptat de senatori

 1. Horea 30.04.2015 la 11:47

  „Măi, vrei să îți educ eu copilul?”

  Corect raspunsul barmanului.
  Poate doar nu trebuia sa foloseasca, in exprimare, si pe … “Măi”.

  • Marius 30.04.2015 la 16:37

   Proiectul de lege e corect si nu palavrageala chelnerului.

 2. Noi 04.05.2015 la 13:58

  Horea nu fi prost ….

  • Așa zis-a Burebista 04.05.2015 la 14:05

   @Noi – cu ce te-a jignit Horea? Până acum este unul din comentatorii care a folosit în general doar cuvinte politicoase la adresa altora. Te invit să faci și tu la fel.

   • Horea 04.05.2015 la 15:39

    @Burebista

    Multumesc pentru sustinere!

    Nu trebuie certati unii de teapa celui care se semneaza cu … “Noi”.

    El, citindu-mi comentariul, a ajuns la concluzia ca merit acest calificativ. Asta-i puterea lui de comprehesiune.