Administratorul unei firme din Aiud cercetat penal pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 150.000 lei

Marți, 29 ianuarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au finalizat cercetările  într-un dosar penal în care V.C.D., un bărbat de 33 de ani, din Aiud, este învinuit de comiterea infracțiunilor de „reţinere şi nevărsarea cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005 şi omisiunea evidențierii în acte contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. b din acelaşi act normativ.

Potrivit IPJ Alba, “poliţiştii au stabilit faptul că în perioada 2008-2010, învinuitul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca şi obiect de activitate importul de autoturisme de mâna a doua,  a derulat activităţi comerciale omiţând, în parte, să evidenţieze în contabilitate veniturile realizate, cauzând în acest fel un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 153.469 lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a lui V.C.D.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

*** 3 februarie 2013 at 16:17

V.C.D = ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...