Rămâi conectat

Ştirea zilei

Administratorul unei firme cu activitate forectieră, condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare după ce a dat MITĂ unui funcționar public de la Secția Drumuri Naționale Alba: Ce facilități a obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administratorul unei firme cu activitate forectieră, condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare după ce a dat MITĂ unui funcționar public de la Secția Drumuri Naționale Alba: Ce facilități a obținut

Administratorul unei firme cu activitate forectieră a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia la închisoare după ce a dat MITĂ unui funcționar public de la Secția Drumuri Naționale Alba și a obținut anumite facilități.

La data de 31.07.2024, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat o hotărâre definitivă prin care a condamnat un inculpat, administrator al unei societăți comerciale cu activitate în domeniul forestier, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Citește și: Frauda de la CEC Zlatna: Banca obține în justiție o decizie favorabilă pentru recuperarea sumei de peste 1 milion de euro

Prin aceeași hotărâre a fost revocată suspendarea sub supraveghere a executării unei alte pedepse de 3 ani închisoare, inculpatului fiindu-i aplicată pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare cu executare.

În fapt, s-a reținut faptul că în luna martie 2020, inculpatul a dat, printr-un intermediar, suma de 8.000 de lei unui al inculpat, funcționar public din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba, pentru a efectua un act în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, respectiv de a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulației rutiere (un sector de drum pe drumul cunoscut sub denumirea „Transalpina”), facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum.

Funcționarul public din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba – Districtul Șugag a fost condamnat anterior, la data de 31.05.2021, de Tribunalul Alba, în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Ofițerii SJA Alba au fost delegați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT în zona Pieței Cetate din Alba Iulia: O femeie lovită de o mașină în zona unei treceri de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE | ACCIDENT în zona Pieței Cetate din Alba Iulia: O femeie lovită de o mașină în zona unei treceri de pietoni Un accident rutier a avut loc luni dimineața, în zona Pieței Cetate din Alba Iulia. O femeie a fost lovită de o mașină pe o trecere de pietoni. Citește și: ACCIDENT cu pagube […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea