Rămâi conectat

Politică Administrație

Administrația unei comune din Apuseni pregăteşte atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Programul alocă bani europeni pentru accesul la educaţie, la piaţa muncii, antreprenoriat, servicii medico-sociale, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, asistenţă juridică pentru obţinerea documentelor şi combaterea discriminării

peisaj din comuna BistraLa Bistra au avut loc deja două întâlniri pentru a identifica posibilităţi de accesare a fondurilor europene în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU), axa prioritară 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei. Obiectivul este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate. „Se urmăreşte găsirea a cât mai mulţi potenţiali beneficiari. Se vor constitui echipe care vor merge pe teren şi vor aplica chestionare care au ca scop identificarea celor care ar putea beneficia de aceste fonduri europene în cadrul POCU”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Ca o zonă să fie considerată comunitate marginalizată trebuie să îndeplinească anumite cerinţe minime, ca de exemplu: procentul persoanelor cu vârsta între 15 – 64 de ani care au absolvit maxim 8 clase să nu depăşească pragul minimal de 22%, proporţia persoanelor de 16 – 64 de ani care nu sunt încadrate pe piaţa formală a muncii şi nici nu urmează o formă de învăţământ să nu treacă de 22,5% etc. Tipurile de activităţi eligibile care pot fi sprijinite sunt intervenţii în domeniul educaţiei, în domeniul ocupării forţei de muncă, în domeniul dezvoltării/furnizării de servicii (sociale, medicale, medico-sociale), în domeniul îmbunătăţirii condiţiilor de locuit şi în domeniul acordării de asistenţă juridică pentru reglementări acte.

Tipurile de solicitanţi/parteneri eligibili sunt autorităţile publice locale cu responsabilităţi în domeniu, în parteneriat cu persoane juridice care au experienţă de minimum 6 luni în domeniul uneia dintre activităţile prevăzute în ghidul solicitantului şi care au expertiză relevantă pentru acţiunile selectate, precum şi ONG-uri. Grupul ţintă cuprinde persoane din comunităţile marginalizate aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială. La Bistra, grupul ţintă vizat de proiect este de 550 de persoane. Perioada de implementare a proiectului este de maximum 48 de luni. (I.B.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea