Rămâi conectat

Curier Județean

Acțiunea Foc de Artificii în Alba: Dosar penal la o firmă din Sebeș după ce polițiștii au găsit 11 kilograme de articole pirotehnice fără autorizație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiunea Foc de Artificii în Alba: Dosar penal la o firmă din Sebeș după ce polițiștii au găsit 11 kilograme de articole pirotehnice fără autorizație

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale din județ, pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile legale privind comercializarea articolelor cu conținut pirotehnic.

Astfel, în urma unui control efectuat joi, 24 noiembrie, la o societate comercială din Sebeș, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au constatat că societatea avea expuse, spre vânzare, 1.139 de articole pirotehnice de divertisment, din categoria F1, cu o greutate de 11 kilograme, fără să dețină autorizație în acest sens.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost confiscată.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește reprezentanților societăților comerciale faptul că, potrivit prevederilor legale, pentru a comercializa articole pirotehnice, de orice fel, trebuie să obțină autorizație emisă de Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul de Poliție Județean.

În perioada 21 noiembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Alba desfășoară acțiunea ”Foc de artificii”, în scopul creșterii siguranței cetățeanului, prin activitățile de prevenire și combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.

În acest sens, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, până în data de 4 ianuarie 2023, polițiștii vor efectua acțiuni și controale, atât la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Activitățile beneficiază și de sprijinul polițiștilor de ordine publică și investigare a criminalității economice.

În paralel cu controalele, polițiștii vor desfășura activități informativ – preventive adresate în special celor mai vulnerabile categorii, copiii și adolescenții.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea