Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Acțiune IPJ Alba: Peste 130 de autovehicule de transport persoane verificate și zeci de amenzi aplicate de polițiști, în două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

actiune ipj albaÎn ultimele două zile, poliţiştii din Alba au verificat 136 de autovehicule destinate transportului public de persoane. Au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, din care două pentru nerespectarea normelor legale specifice transportului public de persoane. Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.

În perioada 05 – 06.09.2016, poliţiştii din cadrul structurilor de poliție rutieră din judeţul Alba au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de transport persoane.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost oprite şi verificate 136 de autovehicule de transport persoane şi au fost constatate 34 de abateri contravenţionale de la normele legale privind transportul public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 9.250 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmărindu-se combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cum ar fi excesului de viteză, consumul de alcool, depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonilor.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!
  • Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenție la mici și bere de 1 MAI! Avertisment de la Protecția Consumatorilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Atenție la mici și bere de 1 MAI! Avertisment de la Protecția Consumatorilor Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiți atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului, avertizează, sâmbătă, Paul Anghel, director în cadrul ANPC. „Ca în fiecare an, românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea