Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Acțiune amplă a polițiștilor din Alba Iulia, Vinţu de Jos şi Galda de Jos. Hoți prinși, amenzi, mărfuri confiscate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 19 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia şi a secţiilor de poliţie Vinţu de Jos şi Galda de Jos au desfăşurat activităţi în cadrul unui plan de măsuri, menite să asigurare un climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în municipiul Alba Iulia şi celor două secţii.

Potrivit IPJ Alba, “poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale au legitimat 133 de persoane şi oprit în vederea controlului 150 de autoturisme, aplicând 89 de sancţiuni contravenţionale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din totalul celor 89 de sancţiuni, 19 au fost aplicate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 67 la regimul rutier, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar  2 la alte acte normative.

Totodată au fost constate două infracţiuni, la regimul rutier, respectiv  conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi furt material lemnos.

De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de 1.350 lei.

 Exemple:

A fost identificată persoana bănuită de comiterea, în luna mai 2014, a  unui furt în dauna unei societăţi comerciale, în persoana lui Florin N., de 32 de ani, din judeţul Arad.

În sarcina acestuia poliţiştii au reţinut faptul că la data de 09.05.2014,  în jurul orelor 17.30, în timp ce se afla în incinta unei stații de carburanți din Alba Iulia, a profitat de neatenția angajaților, ocazie cu care a sustras mai multe produse de băuturi alcoolice. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

De asemenea, au fost identificate persoanele bănuite de săvârşirea, în data de 15 septembrie 2014, a infracţiunii de furt, comisă în municipiului Alba Iulia.

Poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit, în cadrul cercetărilor că, Andrei M., şi Ioan I., ambii de 21 de ani, din judeţul Sibiu şi Alexandru N., de 22 de ani, din judeţul Cluj, în data de 15.09.2014, în jurul orelor 18.00, în timp ce se aflau în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, au profitat de neatenția angajaților, ocazie cu care au sustras mai mute obicte sanitare. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, precum şi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

În cadrul aceleași acțiuni, la un control efectuat pe Bulevardul  Revoluţiei 1989 din Alba Iulia, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia l-au identificat pe Ilie B., de 37 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fără a avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”,  faptă prev. şi ped. de art. 334 alin.1 , din Codul penal.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea