Rămâi conectat

Actualitate

Acţiune a poliţiei rutiere Alba – 6 dosare penale pentru consum de alcool la volan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru a asigura creşterea gradului de siguranţă rutieră prin prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a normelor rutiere şi în special a celor care reprezintă principale cauze ale accidentelor rutiere grave poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba acţionează permanent pe drumurile publice din judeţul Alba.

Potrivit Ipj Alba, “în seara zilei de 17 octombrie şi noaptea de 17 spre 18 oct, acţionând în baza unui plan de acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice poliţiştii rutieri au depistat 6 conducători auto cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani, care după ce au consumat băuturi alcoolice, s-au urcat la volan şi au condus autovehicule pe drumurile publice, fiindu-le întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, faptă  pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul penal, după cum urmează:

  • În jurul orei 18.50, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier l-a depistat pe D.C.G., (32 ani), din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada principală din localitatea Ighiel având în aerul expirat o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Alba, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
  • În jurul orei 18.58, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier l-a depistat pe C.F. (36 ani), din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada principală din localitatea Ighiel având în aerul expirat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Alba, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
  • În jurul orei 19.40, un echipaj al poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei oraşului Cugir l-a depistat pe P.D.I., (28 ani), din Cugir, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rozelor din oraşul Cugir având în aerul expirat o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
  • În jurul orei 22.40, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cugir l-a depistat pe J.D.N., (22 ani), din Cugir, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din oraşul Cugir având în aerul expirat o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur. Tânărul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Din verificările efectuate poliţiştii au stabilit că J.D.N. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt pentru care faţă de acesta cercetările vor fi efectuate şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii pedepsite de art. 335 alin (1) din Cod penal privind „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

  • La data de 18.10.2014 în jurul orei 00.06, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj l-au depistat pe A.A.D, (41 ani), din comuna Mihalţ, în timp ce conducea un autoturism pe strada principală din localitatea Mihalţ având în aerul expirat o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
  • La data de 18.10.2014 în jurul orei 03.48, un echipaj al poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei oraşului Ocna Mureş l-a depistat pe C.C.D., (33 ani), din oraşul Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism pe pe DJ107D, în localitatea Unirea având în aerul expirat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Aiud, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.”

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea